Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bombemål Berlin


Beskrivelse


Med afsæt i bl.a. rapporter og arkivmateriale berettes der om, hvordan RAF Bomber Command planlagde og i sidste ende gennemførte mere end 300 luftangreb på Berlin, kulminerende med "slaget om Berlin" 1943-44.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 21. aug. 2014

Yderst velskrevet og gennemresearchet bog til læsere med specifik interesse i luftkrigen over Berlin under 2. verdenskrig. Forfatterens fremragende formidling med fokus på det menneskelige drama i luften og på jorden gør værket tilgængeligt for de mange læsere, der har bred interesse i 2. verdenskrig.

Med afsæt i bl.a. rapporter og arkivmateriale berettes der om, hvordan RAF Bomber Command planlagde og i sidste ende gennemførte mere end 300 luftangreb på Berlin, kulminerende med "slaget om Berlin" 1943-44. I begyndelsen af luftkrigen bestræbte englænderne sig på kun at ramme mål af strategisk betydning, men som følge af bombeflyenes manglende præcision begyndte man at angribe hele byer for at svække moralen hos civilbefolkningen. Det der i særlig grad åbner bogen op er, at Hansen ikke kun baserer sig på forskningslitteratur, men løbende "krydrer" med oplysninger fra øjenvidneinterviews og erindringslitteratur fra både berlinerne og danskere, fx speedway-køreren Morian Hansen, Politikens korrespondent Henrik V. Ringsted, og cykelrytteren Mogens Danholt. Bogen er illustreret med interessante fotos og har tre appendikser over "Luftalarmer i Berlin 1939-45", "Bygningsskader i Berlin 1939-45" og "Ueksploderede bomber i Berlin" og et udførligt noteværk.

Carsten Pedersens Nætter i august 1944 behandler specifikt Bomber Commands angreb på Kiel, Stettin og Königsberg.

Fremragende historieformidling, der vil vække begejstring hos alle med interesse for 2. verdenskrig og Berlin.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 10. apr. 2015

af

af

Nils Ulrik Bagge

d. 10. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 15. dec. 2014

af

af

Claus Grymer

d. 15. dec. 2014


Flyvehistorisk tidsskrift

2014, nr. 4

af

af

Carsten Jørgensen

2014, nr. 4