Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bomber over Danmark : vestallierede luftangreb under 2. verdenskrig


Beskrivelse


Bomber over Danmark er en nyrevideret udgave af de tre historikeres enestående tobindsværk fra 1988 om samtlige luftangreb i Danmark 1939-1945, udført af vestallierede fly (mest britiske plus enkelte amerikanske). Det er en guldgrube af informationer for alle med interesse for besætttelsestiden og ikke mindre for fly-entusiaster. Delvist nyskrevet og med helt ny grafisk tilrettelægning samt ny billedredaktion med langt bedre gengivelse af de cirka 220 fotos. Værket udkom i 1988 under titlen Vestallierede luftangreb. Nyrevidereringen er foretaget af historikeren, overinspektør ved Nationalmuseet Henrik Skov Kristensen, der er leder af Frøslevlejrens Museum.
Bomber over Danmark er tredje bog om dansk krigshistorie, af den danske historiker Henrik Skov Kristensen med ph.d. i besættelsestiden. Han står bl.a. bag flere bøger om dansk besættelseshistorie, som Grethe Bartram og Straffelejren. Han er nu på banen igen, nu med en bog om de vestallierede luftangreb der fandt sted under anden verdenskrig, på Danmark.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 24. sep. 2012

Denne titel er meget velegnet for læseren med interesse eller nysgerrighed omkring bombninger over Danmark under 2. verdenskrig. Endvidere kan den opgaveskrivende låner får stor gavn af bogen.

Det er en dokumentarisk bog, der beskriver de allieredes bombetogter over Danmark under 2. verdenskrig. Bogen er en revideret og bearbejdet genudgivelse af titlen Vestallierede luftangreb i Danmark under 2. verdenskrig der udkom i 1988. De tre forfattere der står bag, har virkeligt lavet deres research ned til mindste detalje, hvilket tydeligt mærkes og fornemmes. Som læser kan bogen læses på flere forskellige måder, som flyentuiast, som drengebogsspænding eller som historisk kendsgerning. Selve bogen er en ordentlig moppedreng på ikke mindre end 864 sider, der er udgivet som hardback kvalitet, med rigtig mange fotos.

Luftangreb over Danmark er før blevet beskrevet i flere titler fx Skudt ned over Danmark : 1949-45 : allierede flyvere satte livet på spil for vores frihed, 1998. Som jeg er inde på i beskrivelsen, så er dette en revideret og bearbejdet genudgivelse. Denne udgave er en smule kortere, og et udførligt engelsk resumé er undladt. Jeg mener dog stadig, at dette er en bog der er værd at investere i.

En meget spændende bog, der har en ufattelig detaljerigdom, og som fortæller en spændende historie. Jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger, og spår den nogle flotte udlån.


Kristeligt dagblad

d. 22. nov. 2012

af

af

Aage Trommer

d. 22. nov. 2012


Weekendavisen

d. 26. okt. 2012

af

af

Claus Bundgaard Christensen

d. 26. okt. 2012


Sønderjysk månedsskrift

2013, nr. 8

af

af

Kf

2013, nr. 8


Flyvehistorisk tidsskrift

2013, nr. 1

af

af

Bjørn Hartmann-Madsen

2013, nr. 1