Bøger / faglitteratur til børn

Bomuldshund


Beskrivelse


Om den populære selskabshund Coton de Tuléar, som også kaldes bomuldshund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 2. maj 2019

To fagbøger for børn, der kan lide at læse om dyr. Lær om den hurtige vandrefalk og det populære kæledyr, bomuldshunden. For 7-8-årige.

Den lille bomuldshund er blevet populær, siden den i 1990 kom til Danmark. I "Bomuldshund" fortælles der om hundens oprindelsessted, som menes at være Madagascar, dens bløde og pasningskrævende pels og om dens status som allergivenlig hund. Vi hører også om hvalpe og hundens glæde ved agility. I "Vandrefalk" kan man læse om rovfuglen, der med 320 km/t er verdens hurtigste dyr. Der fortælles om dens føde, unger og genkomst som ynglefugl i Danmark efter giftforbud. Vi hører også om falkonérjagt, som igen er blevet tilladt i Danmark. Bøgerne har lix 9/lettal 17. På nettet findes opgaver og svarark til bøgerne.

Dyr er et emne, som tiltaler mange børn, og bøgerne her er fine bud på faglig læsetræning for mere sikre begynderlæsere fra slut 1. klasse eller start 2. klasse. "Bomuldshund" vil med sin høje "nuttethedsfaktor" tiltrække læsere alene pga. forsiden, mens "Vandrefalk" især vil tiltrække læsere, som fascineres af fakta. Bøgerne har flotte fotos, der sammen med forklarende illustrationer og faktaoplysninger understøtter teksten. På nogle opslag virker faktaboblerne dog overflødige, da de blot gentager oplysninger fra teksten.

Bøgerne minder i udseende og indhold om serien "Min første bog" fra Turbine, der også har opgaver på nettet. Læs fx mere om rovfugle i ØrneKaniner eller om et andet sødt pelsdyr i KaninerBøgerne minder i udseende og indhold om serien "Min første bog" fra Turbine, der også har opgaver på nettet. Læs fx mere om rovfugle i Ørne eller om et andet sødt pelsdyr i .