Bøger / skønlitteratur / roman

Bondefanget


Beskrivelse


Landmanden Anne-Mette, som driver slægtsgården i Salling, er på elvte år gift med Troels, da han uden varsel erklærer, at han har fundet en anden og vil skilles.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 9. apr. 2010

Realistisk samlivsroman med forskellige synsvinkler, der henvender sig til læsere af romaner om kærlighed, svigt og udkantsrealisme, da bogen foregår i Salling.

Marianne Jørgensen har tidligere udgivet børnebøger og noveller, der ligesom denne hendes debutroman foregår på landet. Hovedpersonen Anne-Mette er landmand og driver en slægtsgård med 400 søer og 120 ha maskinstationsdrevet jord. Hun har tre piger og er på elvte år gift med Troels, da han til Anne-Mettes rædsel og overraskelse fortæller, at han har en affære og vil skilles. Den alvidende fortæller gengiver i forskellige kapitler Anne-Mettes, hendes bedste venindes, den ældste og 14-årige datters, Troels og hans nye kærestes oplevelse af bruddet, hvor skjulte dagsordner og manglen på kommunikation spiller en stor rolle. Anne-Mettes situation adskiller sig noget fra andre svigtede kvinders, fordi hun driver en stor og gældstynget virksomhed med levende dyr, der skal passes på trods af sorg og kriser. Romanen er hurtigt læst og ganske underholdende. Forsiden, som er en fotomontage med en ulykkelig kvinde og en landbrugsejendom, signalerer tydeligt bogens indhold.

Marianne Jørgensen, som selv bor på en gård i Salling, skildrer også i novellesamlingerne Tvivl og Den dag, jeg slog min hund ihjel livet i et moderne dansk landbrug.

Letlæst debutroman om hovedpersonernes tanker, følelser og handlinger i kølvandet på den skilsmisse, der rammer landmanden Anne-Mette som et lyn fra en klar himmel.


litteratursiden.dk

d. 17. maj 2010

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 17. maj 2010

Gæve kvinder, midtvejskriser og en svinefarm, det er bare nogle af ingredienserne i denne jordnære, lille roman om hvordan der pludselig kan blive vendt op og ned på hverdagen. Et frisk pust fra lande...


Kristeligt dagblad

d. 17. juli 2010

af

af

Claus Grymer

d. 17. juli 2010