Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Bondegården : løft flappen!


Beskrivelse


Besøg bondegården, hvor der foregår mange spændende ting. Løft og undersøg, hvad der gemmer sig under flapperne i bogen. Papbog med fakta om bondegårdsliv for børn fra 1-4 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Marianne Agger

d. 21. apr. 2023

Besøg bondegården, hvor der foregår mange spændende ting. Løft og undersøg, hvad der gemmer sig under flapperne i bogen. Papbog med fakta om bondegårdsliv for børn fra 1-4 år.

I "Vilde dyr - kig ind" kan man lære om dyr, der lever på savannen, på landet, i junglen, i ørkenen og oppe i bjergene. I "Bondegården - kig ind" er man på besøg på bondegården. Man kigger fx ind i stalden, i laden og i hønsegården, og man kan se, hvilke grøntsager, der gror på marken og hvilke dyr, der opholder sig ved vandet. De to kvadratiske papbøger i formatet 19x19 cm har fem opslag, der alle har store flapper med små kighuller, der kan åbnes. Navne på dyr, ting og grøntsager står opført på det, der fortælles om og vises på tegningerne. Derudover er der en tekst, der indleder hvert opslag og som fortæller fakta. Der er også små talebobler, hvor fx nogle af dyrene siger en lyd eller korte sætninger. Bøgerne er oversat fra engelsk.

I layout og udtryk er det to opsigtsvækkende bøger, som de mindste børn vil kaste sig over og kigge i flere gange. Der er masser af oplysninger og tekst, der supplerer de detaljerede tegninger, så der er også meget at lære om både dyr og bondegårdsliv. De helt små vil ikke kunne forstå faktaene, men de vil hygge sig med at nærstudere billedsiden og lære navnene på de forskellige ting. Flapperne og papsiderne virker holdbare.

Et bud på lignende bøger om de to emner er fx Min store flapbog om dyrPå bondegården og På bondegårdenEt bud på lignende bøger om de to emner er fx Min store flapbog om dyr og .


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2022

af

af

Line Hoffgaard

d. 11. nov. 2022

Hils på alle de søde dyr på bondegården. Hvad siger dyrene og hvordan føles de? Pegebog med føleeffekter for 0-3-årige.

Grisen, koen, hønen, fåret og hesten stikker hovedet frem og hilser på læseren på forsiden. På hver af de fem dobbeltopslag kan man røre ved dyret gennem føleeffekter. Lignende dyr og ting relateret til dyret er vist på den modsatte side. Ved fåret vises fx en hyrdehund, et hegn, en ged og en vædder. Føleeffekterne består af stof og plastik med forskellige strukturer. Ved hver ting og dyr står ordet skrevet nedenunder og dyrenes lyde nævnes. Bogen har papsider og forsiden består af udstansede dyrehoveder. Grafikken er computeranimeret og i farver. Bogen indgår i serien "Baby - sans & lær", se fx seneste Regnbuen.

Flot pegebog med tykke papsider, hvis format inviterer til at røre og føle ved siderne. Bøgerne er oplagte til sprogstimulering og til at styrke den taktile sans.

Kan sammenlignes med denne i samme serie: Søde dyrPå gården. En anden bog med føleeffekter om bondegårdens dyr kunne være På gårdenKan sammenlignes med denne i samme serie: Søde dyr. En anden bog med føleeffekter om bondegårdens dyr kunne være .