Bøger / skønlitteratur / roman

Bonjour tristesse


Beskrivelse


17-årige Céciles far skal giftes - med sin afdøde kones veninde. For at forhindre ægteskabet iscenesætter Cécile en stor intrige med fatale konsekvenser.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Tina Schmidt

d. 8. juni 2016

Roman om ungdom, frigørelse og afvisning af konventionelle ægteskabsformer, hertil også en saftig intrige. For unge og voksne læsere, især kvinder.

Om 17-årige Cécile, der afviser den konventionelle "kærlighed og ægteskabsmodel". Historien foregår i Sydfrankrig på en ferie med faderen. Faderen er uhelbredelig libertiner og har taget endnu en ung elskerinde med på turen. Ind træder Anne, en kvinde på hans egen alder; moden, voksen og ansvarlig. Elskerinden smides på porten og nu vil faderen giftes med Anne. Anne har dog den indflydelse på faderen, at han også begynder at agere voksent og de sætter sammen grænser for Céciles udfoldelser. For at slippe fri planlægger hun sammen med sin elsker en omfattende intrige, der skal få Anne ud og væk. Intrigen får dog større konsekvenser end de troede. Sagan var kun 18 år, da bogen udkom og blev en skandaleroman i 1950'ernes Frankrig.

Bogen blev allerede en skandalesucces ved sin udgivelse. Den har derfor både relevans som klassiker, som ungdomsroman og i en kvindefrigørelseskanon.

En anden fransk bog med intrigen og forførelse som hovedtema er Choderlos de Laclos' klassiker Farlige forbindelserVenusdeltaet. Romanens andet spor, frigørelse af kvindens seksualitet peger mere i retningen af Suzanne Brøgger eller Anaïs Nins VenusdeltaetEn anden fransk bog med intrigen og forførelse som hovedtema er Choderlos de Laclos' klassiker Farlige forbindelser. Romanens andet spor, frigørelse af kvindens seksualitet peger mere i retningen af Suzanne Brøgger eller Anaïs Nins .


litteratursiden.dk

d. 26. juli 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 26. juli 2016

Sommermåneder i Frankrig lyder som en drøm. Cecile nyder løssluppent ferien indtil hun sætter en intrige i gang, som får uoverskuelige konsekvenser. Cecile og hendes far er i sommerhus med faderens un...


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2016

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 2. juli 2016


Berlingske tidende

d. 10. sep. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 10. sep. 2016


Weekendavisen

d. 24. juni 2016

af

af

Johanne Mygind

d. 24. juni 2016


Information

d. 23. juli 2016

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 23. juli 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Benedicte Gui de Thurah Huang

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)