Bøger / faglitteratur

Bonusmor - uden filter : en ærlig snak om livet med hans børn


Beskrivelse


Forfatteren, der er bonusmor til to og mor til to, fortæller om de oplevelser, tanker og følelser, som er en del af at være bonusmor. Der perspektiveres med interview med syv andre bonusmødre, hver med deres baggrund. Med afsnit af erhvervspsykolog om sammenbragte familier gennem tiden samt gode råd til bonusmødre og deres nærmeste.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 25. sep. 2008

Bonusmødrene er den primære målgruppe, men også andre kan have glæde af bogen.

Gravesen forelskede sig i en mand, der havde en datter på et par år, da hun var i begyndelsen af 20'erne. Hun valgte dog hurtigt mand og børn til, og har nu også 2 biologiske børn. I bogen fortæller hun om, hvordan det har været for hende at være bonusmor, med både positive og negative sider. Desuden har hun talt med 7 andre bonusmødre, og de har opdaget, at de har fælles erfaringer og fælles følelser, både de tilladte og de tabubelagte, som jalousi over for børnene, over for den biologiske mor, og dybere følelser for egne børn end for bonusbørnene. I 9 kapitler følger vi livet i den sammenbragte familie, samtidig med, at de andre kvinder kommer til orde med citater undervejs i teksten. Man får nok et lidt andet billede af familien, end man havde før, man ser hvor svært det kan være altid at være uden for, når det drejer sig om bonusbørnene. Vi får belyst problemerne med ferien, julen, forskellige grænser i de 2 hjem, parforholdet. Sproget er ungt og underholdende. Gravesen klynker ikke, tværtimod tager hun ansvar, og det er faktisk underholdende læsning, hvor alle kan være med.

Der er mange bøger om samme emne, men det er mest sociologiske studier og faktuelle bøger, men en personlig forholden sig til bonusfamilien har vi ikke set før.

Det er en bog med appel til mange kvinder/bonusmødre, og især de yngre vil kunne identificere sig med forfatteren.


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 5 (2009)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 109, nr. 5 (2009)