Bøger / faglitteratur til børn

Borge


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 16. juni 2016

Hvis du gerne vil vide noget om middelalderens borge - og om hvem, som boede i dem, så er det her en fagbog til at blive klogere af. Især god til 6-8-årige, som lige har lært at læse.

Bogen er i fag-serien: "Faktisk!". I korte afsnit - med tekst på den ene side og billeder på den anden - fortælles om borge især fra middelalderen. Det beskrives, hvad formålet var med borgene, og der fortælles om riddere, turneringer, krig og belejring. Der er også beskrivelse af, hvordan en borg er bygget og indrettet. Fotos og tegninger viser, hvor forskelligt borge kan se ud. Bogen har de nødvendige opslag og registre til, at den kan anvendes til faglig læsetræning.

En virkelig fin og overskuelig fagbog om et absolut populært emne - ikke mindst for drengene. Bogen er bevidst nedtonet i sine effekter og fremstår derfor klar, enkel og forståelig. Få, store og gode billeder letter læsningen og forståelsen undervejs. De få svære ord i bogen er fremhævet med gult og forklares umiddelbart.

Der findes masser af flotte fagbøger om borge og riddere, men ikke så mange, som er ligeså lette og ligeså enkelt opbygget som denne. Af andre gode bøger om emnet kan nævnes: Værd at vide om riddere og borgeRiddereRiddere og borge og Riddere, og billedbogen Riddere og borgeDer findes masser af flotte fagbøger om borge og riddere, men ikke så mange, som er ligeså lette og ligeså enkelt opbygget som denne. Af andre gode bøger om emnet kan nævnes: Værd at vide om riddere og borge og , og billedbogen og borgeDer findes masser af flotte fagbøger om borge og riddere, men ikke så mange, som er ligeså lette og ligeså enkelt opbygget som denne. Af andre gode bøger om emnet kan nævnes: Værd at vide om riddere og borge og Riddere, og billedbogen .