Bøger / skønlitteratur til børn

Boris flytter!


Beskrivelse


Billedbog. Bjørnen Boris bor ikke alene. De er mange i huset. Fire gæs og tre mus udover Bjørnen Boris. Boris beslutter sig for at flytte væk med de 4 gæs, som han er "mor" for. Han vil gerne flytte langt væk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. maj 2018

Den tredje billedbog om bjørnen Boris der er "mor" for en gåseflok på fire. Tre mus er flyttet ind i huset. Boris er træt af det meget rod og larmen de skaber, og vil gerne slippe af med musene. For børn på 3-6 år.

Bjørnen Boris er "mor" for fire gæs, som han passer på, og de bor sammen i en hytte. Sammen med dem bor også tre mus, som ikke vil flytte. Boris synes at musene roder, larmer og fylder meget med alle deres aktiviteter. Boris prøver at få musene til at flytte og mere kontant prøver han mange gange at smide dem ud. Det lykkes ikke. Boris beslutter sig derfor for at sætte huset til salg og flytte til et andet sted. Boris flytter med de fire gæs, men gæssene er ikke rigtig glade i det nye og fine hus. Gæssene savner de tre mus. Bagest i bogen en madopskrift på Bedstemor Birthes Æblesnask.

Det er en underholdende og rørende historie fortalt med nogle udtryksfulde illustrationer. Boris Bjørn er en udtryksfuld figur, der både kan virke kontrær og egoistisk, men han er også omsorgsfuld.

Bogen kan med fordel læses i rækkefølge efter de to første bøger om Boris og Gæssene; Da Boris fik gæslingerHotel BorisKanin & Bjørn - en ordentlig mundfuld og Hotel Boris. Hvad humor angår er bøgerne om Boris Bjørn lidt i familie med bøgerne om "Kanin & Bjørn", som fx Kanin & Bjørn - en ordentlig mundfuldBogen kan med fordel læses i rækkefølge efter de to første bøger om Boris og Gæssene; Da Boris fik gæslinger og . Hvad humor angår er bøgerne om Boris Bjørn lidt i familie med bøgerne om "Kanin & Bjørn", som fx Kanin & Bjørn - en ordentlig mundfuldBogen kan med fordel læses i rækkefølge efter de to første bøger om Boris og Gæssene; Da Boris fik gæslinger og Hotel Boris. Hvad humor angår er bøgerne om Boris Bjørn lidt i familie med bøgerne om "Kanin & Bjørn", som fx .


litteratursiden.dk

d. 18. juli 2018

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 18. juli 2018

En helt uimodståelig billedbog om den småsure Boris og hans dagligdag med masser af børn i form af både gæs og mus. Nogle gange er der simpelthen ikke plads nok til at være sig selv i sit eget hus! De...