Bøger / faglitteratur

Bornholm ad kyststierne


Beskrivelse


En guide til Bornholms kyststier, som er en vandresti øen rundt. I bogen præsenteres ruten i 10 etaper i urets retning. Undervejs beskrives stedernes geologi, flora, fauna, erhvervshistorie, kirker, ruiner og andre bygninger, og der gives tips til afstikkere lidt længere ind på øen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2016

af

af

Søren Møller

d. 19. apr. 2016

En guide til "Bornholms kyststier", som er en vandre-sti øen rundt. For turister og lokale natur- og historie-interesserede voksne læsere.

Bornholms Regionskommune har anlagt stien, der går delvis på gamle redningsstier, som strandvagterne benyttede i gamle dage. Ruten er på 110 kilometer. Her præsenteres ruten i 10 etaper i urets retning. Undervejs beskrives geologi, flora, fauna, erhvervshistorie, kirker, ruiner og andre bygninger, og der gives tips til afstikkere lidt længere ind på øen. Illustreret med farvefotos. Hver strækning vises på et eller flere landkort. Handy format.

Mange oplysninger og fine farvefotos bringes på den lille plads. Ifølge forordet er der oversigtskort med ruterne, deres numre, afstande og sværhedsgrad på indersiden af flapperne, men de er blanke. Bogens øvrige kort er trykt i forskellige målestokke, som ikke oplyses. Nogle af kortene er trykt med temmelig lille typografi.

I 2004 udgave regionskommunen Kyststier på BornholmBornholm. Her beskrives det samme stiforløb i kortere form og med landkort med målestok. I enkelte andre bøger om Bornholm kan man finde stykker af stien beskrevet, bl.a. i Bornholm, som er en af mange bøger om øen, der også beskriver mange af de steder, som den nye bog også omtalerI 2004 udgave regionskommunen Kyststier på . Her beskrives det samme stiforløb i kortere form og med landkort med målestok. I enkelte andre bøger om kan man finde stykker af stien beskrevet, bl.a. i , som er en af mange bøger om øen, der også beskriver mange af de steder, som den nye bog også omtaler.