Bøger / faglitteratur / håndbøger

Bornholm : en naturguide


Beskrivelse


Øens naturtyper, geologi, klima, flora og fauna. 64 vandreture og 10 cykelture samt muligheder for lystfiskeri og badning. Faktaafsnit om øens geografi, seværdigheder, transport- og overnatningsmuligheder samt en felthåndbog over udvalgte dyr og planter fra øen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Søren Møller

d. 4. maj 2009

En bog for den voksne turist og naturvandrer på Bornholm. Men også større børn vil kunne læse med på grund af bogens mange billeder, landkort og dispositionsmæssige overskuelighed.

Først gennemgås generelt øens geologi, naturtyper, klima, dyre- og planteliv. Derpå beskrives 64 anbefalede gåture og 10 cykelture. Undervejs kommer man ind på alle stedernes naturmæssige seværdigheder. Hver rute er vist på et klart, overskueligt kort og illustreret med et eller flere farvefoto i bedste kvalitet. Til sidst er der nogle kapitler om badestrande og fiskevande, et kapitel der beskriver, og i farvetegninger viser, et antal udvalgte plante- og dyrearter, et kapitel med adresser og hjemmesider på transport, turistbureauer og overnatningssteder. Endelig er der et register over steder og emner.

Bogen er en ny udgave af Benny Génsbøls Bornholm, 2001. Tekst, illustrationer, det bærbare format og det lækre tryk og layout er præcis det samme. Bortset fra at 6 illustrationer af planter er skiftet ud med nogen lidt bedre, og oplysningerne i kapitlet om transport, turistbureauer og overnatningssteder er blevet opdateret. Der findes efterhånden mange bøger om Bornholm, der beskriver øens natur, ofte også med forslag til cykel- eller vandreture. Herværende bog er den mest omfattende.

En guide til Bornholms natur, for cykel- og vandreturister. Den markerer sig ved sit store og velordnede indhold af oplysninger, der formidles på en nem forståelig måde og er illustreret med mange landkort og smukke billeder.


Urt

Årg. 33, nr. 4 (2009)

af

af

Ole B. Lyshede

Årg. 33, nr. 4 (2009)