Bøger / faglitteratur

Bornholm : steder og mennesker


Beskrivelse


Om Bornholm og Christiansø. Med beskrivelser af både kendte og mindre kendte natur- og kulturseværdigheder, sådan som forfatteren selv har oplevet dem. Suppleret med kapitler om øens historie, folkesagn, sprog, og kunstnere og erhvervsliv før og nu.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2016

af

af

Søren Møller

d. 6. juli 2016

Personlige neddyk i bornholmske emner. Illustreret med farvefotos. For bornholmere og turister.

I 38 kapitler kommer vi med forfatteren rundt på Bornholm og Christiansø. Her beskrives et udvalg af både kendte og mindre kendte natur- og kulturseværdigheder, sådan som forfatteren selv har oplevet dem. Suppleret med kapitler om øens historie, folkesagn, sprog, og kunstnere og erhvervsliv før og nu. Det hele beskrives ud fra forfatterens egne oplevelser og med anbefalinger til besøgende, suppleret med det samme fra en række bornholmere, som han har talt med. Illustreret med mange farvefotos af landskaber, bygninger, interiører, genstande og mennesker.

I forlængelse af forfatterens ellers skønlitterærere produktion, lader han fint sine helt egne indtryk komme frem. Mange fotos er placeret ved tekst-emner, hvor de ikke hører hjemme. Men ellers god fotografering.

Litteraturen om Bornholm er meget stor både inden for brede beskrivelser og delemner om øen. Til de brede hører Oplev Bornholm og ChristiansøTuren går til Bornholm og Turen går til Bornholm. Den nye bog føjer sig til som en mere personlig beskrivelse af øenLitteraturen om Bornholm er meget stor både inden for brede beskrivelser og delemner om øen. Til de brede hører Oplev Bornholm og Christiansø og . Den nye bog føjer sig til som en mere personlig beskrivelse af øen.


litteratursiden.dk

d. 29. okt. 2007

af

af

Zenia Johnsen

d. 29. okt. 2007

Socialrealistisk, dansk hjemstavnsroman om ungdom, opvækst, venskab, kærlighed og familie. Endnu et provinsopgør – denne gang er det Bornholm, der kommer på landkortet over litterære beskrivelser af e...


Berlingske tidende

d. 29. juli 2016

af

af

Niels Houkjær

d. 29. juli 2016