Bøger / skønlitteratur / roman

Bornholmerdybet : krimi


Beskrivelse


Den bornholmske præst Agnethe Bohn finder en ung havbiolog død på en trappe på Bornholmerfærgen. Politimanden Lars, mistænker at der er en sammenhæng mellem den unge kvindes død og hendes forskning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 2. feb. 2017

Hvor langt vil du gå for at forsvare din hemmelighed? Vil du ødelægge naturen, gøre folk syge, begå mord? Læsere af danske krimier vil være godt underholdt med denne bornholmerkrimi.

2. del i serien om den bornholmske præst Agnethe Bohn tager sin begyndelse ombord på Bornholmerfærgen, da en ung havbiolog styrter ned af en trappe og omkommer. Agnethe blandes ind i efterforskningen af det, der hurtigt viser sig at være et drab uden et egentligt motiv. Agnethes fætter og efterforsker, Lars Bohn Hansen, mistænker at der er en sammenhæng mellem den unge kvindes undersøgelse af et omdiskuteret tunnelprojekt og hendes tragiske endeligt, men det er svært at finde den endelige sammenhæng, og Lars har sine egne problemer at slås med.

Konstellationen er velkendt; en kvinde (i dette tilfælde en præst) og en politimand (i dette tilfælde hendes fætter) skal sammen opklare et mord. Ikke så meget nyt i den opskrift, men forfatteren formår alligevel at skrive en fin og velskrevet krimi med et udmærket plot uden den store dramatik og vold. Som i mange andre danske krimier fylder efterforskernes privatliv og indbyrdes relationer mindst ligeså meget som selve krimigåden, men det er helt i orden, når karaktererne er beskrevet nuanceret og troværdigt som her.

Læs også første del i serien GranitgravenDrengen fra AgadirMøgkællinger. Minder om krimiserier som bindene om Kit Sorel fx Drengen fra Agadir eller serien om Karin Sommer fx MøgkællingerLæs også første del i serien Granitgraven. Minder om krimiserier som bindene om Kit Sorel fx eller serien om Karin Sommer fx MøgkællingerLæs også første del i serien Granitgraven. Minder om krimiserier som bindene om Kit Sorel fx Drengen fra Agadir eller serien om Karin Sommer fx .


Berlingske tidende

d. 4. mar. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 4. mar. 2017