Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Bosniske brødre : historier fra en fodrejse


Beskrivelse


Indtryk og oplevelser fra forfatterens (f. 1980) tur til fods gennem Bosnien i 2014.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. juni 2016

Indtryk og oplevelser fra forfatterens tur til fods gennem Bosnien i 2014. Spændende bekendtskab for alle lænestolsrejsende og alle andre, der gerne læser rejseberetninger.

Forfatter Bjørn Harvig er medlem af Eventyrernes Klub og har tidligere bl.a. skrevet om sin tur på cykel i Kaukasus. Denne gang har han sat sig for at gå gennem Bosnien fra nord til syd. Han rejser alene og med let oppakning og beder om lov til at slå sit telt op, hvor han kommer frem. Ofte inviteres han dog indenfor af de gæstfrie og åbne lokale folk, som han nemt falder i snak (og af og til også i druk!) med. De mange historier, han hører undervejs, noterer Harvig ned og indtaler på diktafon. Blandt de byer, Harvig besøger, er Sanski Most, Banja Luka, Kiseljak og Sarajevo.

Bjørn Harvig fortæller direkte og med et åbent sind om de mennesker, han møder på sin vej. Nogle af de mere rå typer ville andre måske prøve at undgå, men Harvig kan snakke med alle og giver et kærligt billede af et smukt, men skamferet land, der prøver at komme sig efter en ødelæggende borgerkrig.

I 2005 udkom Åsne Seierstads rejseskildringer fra Serbien Med ryggen mod verdenFra skorpionernes verden. Jens Martin Eriksen beskriver også det historiske og politiske spil i det tidligere Jugoslavien i sine rejsebreve, fx Fra skorpionernes verdenI 2005 udkom Åsne Seierstads rejseskildringer fra Serbien Med ryggen mod verden. Jens Martin Eriksen beskriver også det historiske og politiske spil i det tidligere Jugoslavien i sine rejsebreve, fx .


Weekendavisen

d. 29. juli 2016

af

af

Birte Weiss

d. 29. juli 2016