Bøger / faglitteratur

Bossen : om balance i ledelse


Beskrivelse


Forfatteren bruger egne oplevelser som leder som eksempler på sine pointer. Hendes fokus ligger på betydningen af at lederen træffer afbalancerede beslutninger og er bevidst om sit ansvar over for medarbejdere og samfund.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Birgit Hald

d. 28. okt. 2013

Bogen kan læses uden forhåndskendskab til ledelsesteori og fagterminolog af alle med interesse for ledelse.

Stine Bosse (SB) er cand.jur. og har været ansat i 23 år i forsikringsselskabet Tryg, bl.a. som administrerende direktør. Nu sidder hun i bestyrelsen i en række store selskaber og er formand for bl.a. BØRNEfonden og Det Kongelige Teater. Hun skriver at bogen er "en erfaringsbaseret fortælling om ledelse", og det er også mere sund fornuft og personlige holdninger end ledelsesteori der præger indholdet. SB bruger i høj grad sine egne oplevelser som leder som eksempler på sine pointer, og hendes fokus ligger på betydningen af at lederen træffer afbalancerede beslutninger og er bevidst om sit ansvar over for medarbejdere og samfund. Kapitlerne gennemgår emner som vision, strategi, økonomi, kunder, medarbejdere, kommunikation, dilemmaer og globale forhold. SB skriver i et godt, letforståeligt sprog, og Jens Hage har forsynet hvert kapitel med en humoristisk stregtegning der lige giver indholdet et tvist.

Det er en ret utraditionel bog om ledelse, og jeg har ikke kunnet finde nogen nyere bøger det giver mening at sammenligne med.

Det er en let tilgængelig bog om at lede og tage ansvar af en af Danmarks mest markante og kendte erhvervsledere.


Berlingske tidende

d. 2. mar. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 2. mar. 2014


Jyllands-posten

d. 24. nov. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 24. nov. 2013