Bøger / skønlitteratur / roman

Brændende ild


Beskrivelse


London i 1792. En familie flytter fra det landlige Dorset til London, hvor faderen får arbejde som møbelsnedker. Deres nabo er den berømte digter, maler og mystiker William Blake, og bekendtskabet med ham får afgørende indflydelse på den yngste søn og hans veninde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne-Mette Lerche

2007

Til alle der holder af en god historisk roman, her fra det ubarmhjertige London i 1700-tallet. Men også til fans af William Blake, der kan have interesse i en alternativ fortælling om et af hans kendte digterværker.

Hvor forfatterens bestseller, Pige med perleørering, 1999, levende beskrev 1600-tallets Delfts, bliver 1700-tallets London malende genskabt i romanen her. Familien Kellaway flytter fra landet og idyllen til det beskidte og tætpakkede London i 1792. Den lyse, lidt generte provinsdreng, Jem Kellaway og den mørke, vilde storbypige Maggie udvikler et særligt venskab, der intensiveres i mødet med naboen, digteren og revolutionæren, William Blake. Jem og Maggies oplevelser af overgangen fra barn til voksen får, her i bogen, indflydelse på Blakes udgivelse, Songs of innocence and of experience, der også var det værk, der inspirerede forfatteren til denne roman. Den blodige franske revolution puster også romanens figurer i nakken og er en god og dramatisk stemningsskaber i bogen til den altafgørende overgang fra en tidsalder til en anden, de to børn oplever.

Bogen her vil glæde de mange fans af forfatterens andre historiske romaner, bl.a. Pige med perleørering, der som denne titel har en virkelig, historisk person med som omdrejningspunkt for fortællingen.

En velskrevet historisk roman om to børns bevægelse fra uskyld til erfaring, med den interessante multikunstner William Blake som katalysator for deres refleksioner over livet.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2007

af

af

Jette S. F. Holst

d. 8. okt. 2007

London er snavset, og stemningen er rå, men der er venskab og handlekraft at finde i en velskreven historisk roman om Jem, Maggie og ikke mindst William Blake. Jem flytter i 1792 fra den lille by Pidd...


Berlingske tidende

d. 22. sep. 2007

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 22. sep. 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 19 (2007)

af

af

Pia Rink

Årg. 153, nr. 19 (2007)