Bøger / faglitteratur / erindringer

Brændpunkter : reporter på kanten af verden


Beskrivelse


I otte essays giver forfatteren indblik i jobbet som udenrigskorrespondent i krigszoner og diktaturstater og beretter om de mennesker og begivenheder der har gjort stort indtryk på ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 5. nov. 2010

Denne spændende, velskrevne og personlige beretning fra en tv-personlighed vil kunne interessere en bred målgruppe.

DR-journalist Steffen Kretz har i flere omgange arbejdet som udenrigskorrespondent. Det er ofte med fare for eget liv og helbred at udenrigskorrespondenterne beretter fra verdens brændpunkter. Således også her, hvor Kretz medrivende i 8 essays skildrer nogle personlige oplevelser af kaos og anarki rundt om i verden. Interviews med Gaddafi i Libyen, 2 brødre i Gaza, som er på hver deres side i borgerkrigen, og dermed er dødsfjender, interview med en af de lokale krigsherrer i et lovløst Somalia, regnskovsafbrænding i Amazonas. Samlet perspektiverer bogen nogle af de nyhedsudsendelser, der bringes i tv og illustrerer den brutale virkelighed bag nyhederne.

Bogen er lidt på linje med I skudlinjen, 2005, som skildrer en række krigskorrespondenters oplevelser fra forskellige konfliktsteder.

Den kendte DR-journalists medrivende personlige beretning om oplevelser som udenrigskorrespondent fra nogle af verdens brændpunkter. Kan interessere en bred målgruppe.


Kristeligt dagblad

d. 26. nov. 2010

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 26. nov. 2010