Bøger / faglitteratur

Brændstof & kølervæske til dit maratonløb : en guide til hvordan du kommer sikkert i mål til hel- og halvmaraton


Beskrivelse


Om teorien bag kost til idrætsudøveren. Om at spise den rigtige mængde af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer, og få det rigtige væskeindtag for at forbedre træningsresultaterne. Guide til at få energi og væske nok under hele løbet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. juli 2012

En bog om principperne bag kosten for den seriøse/super motionist, som har en plan om forberede sig til et godt halv- eller helmaraton, men også konkurrenceatleten eller træneren vil kunne finde gode råd om mad og drikke i forbindelse med idrætten.

Michael Langlo er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring og væskebalancens betydning bl.a. for den fysiske præstation. Han har i de sidste mange år hjulpet mange almindelige motionister og eliteidrætsudøvere til bedre resultater gennem optimering af kost og væske. Han fortæller om teorien bag kost til idrætsudøveren, vigtigheden af at spise den rigtige mængde af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer, og hvordan det rigtige væskeindtag kan forbedre træningsresultaterne. I sidste afsnit giver han en guide til, hvordan man i ugen op til og under afviklingen af løbet får energi og væske nok til alle 21,1 eller 42,195 km. Som supplement er der i bogen en række mosaikkoder - QR-koder - som man kan skanne med mobiltelefonen og dermed få adgang til videoklip. Selv om bogen er teoretisk - der er ingen opskrifter - er den forholdsvis let tilgængelig på trods af det komplekse emne.

På et højt fagligt niveau er der Sportsernæring fra 2011. Der er kortere afsnit i diverse løbebøger, som fx i Politikens løbebog og Gyldendals løbebog, begge fra 2002.

For den seriøse løber er her mange gode råd at hente om kostens rette sammensætning og betydningen af det rette væskeindtag i forbindelse med halv- og helmarathon.