Bøger / skønlitteratur / roman

Brændt


Beskrivelse


Mette og Kristian har et udviklingshæmmet barn uden en specifik diagnose. Det er svært at få hjælp fra kommunen og snart sætter Kristian kampen ind mod det offentlige system, imens alt omkring ham krakelerer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Stine Grabas

d. 1. juni 2018

Mette og Kristian har et udviklingshæmmet barn uden en specifik diagnose. Det er svært at få hjælp fra kommunen og snart sætter Kristian kampen ind mod det offentlige system. For alle, der læser virkelighedsnære romaner.

Kristian føler, at systemet er imod dem. Han og konen Mette kan ikke få hjælp til deres udviklingshæmmede dreng Mads. Tilsyneladende lever de et stille liv i villakvarteret Tårekær, men langsomt ser Kristian sprækker overalt især i fundamenter og familielivet krakelerer. Kristian finder trøst i garagen, hvor han leger med ild i mørket. Sideløbende følger vi Line, som er praktikant i kommunen og sagsbehandler for familien. Hun får at se, at der er bestemte normer, der skal følges uanset sag. Peter Aagaard har udgivet flere bøger om kommunikation og ledelse og har desuden udgivet romanerne KosmoramaCentro og CentroKristian føler, at systemet er imod dem. Han og konen Mette kan ikke få hjælp til deres udviklingshæmmede dreng Mads. Tilsyneladende lever de et stille liv i villakvarteret Tårekær, men langsomt ser Kristian sprækker overalt især i fundamenter og familielivet krakelerer. Kristian finder trøst i garagen, hvor han leger med ild i mørket. Sideløbende følger vi Line, som er praktikant i kommunen og sagsbehandler for familien. Hun får at se, at der er bestemte normer, der skal følges uanset sag. Peter Aagaard har udgivet flere bøger om kommunikation og ledelse og har desuden udgivet romanerne Kosmorama og .

Det er en gribende fortælling, når først man er et stykke inde i bogen. Kristians gradvise nedbrydning og den hårde kommunale behandling er fint beskrevet. Det offentlige system får én over næsen og bogen er delvist baseret på forfatterens egne erfaringer med systemet.

CentroNanna - et andet liv er mere humoristisk, men handler ligeledes om en mand, der føler sig forbigået af det offentlige system. Det at være en familie med et handicappet barn, kan man også læse om i Nanna - et andet livCentro er mere humoristisk, men handler ligeledes om en mand, der føler sig forbigået af det offentlige system. Det at være en familie med et handicappet barn, kan man også læse om i .