Bøger / faglitteratur / bibliografier

Brandmand : indsatschefens personlige beretning


Beskrivelse


Historien om Københavns Brandvæsen og indsatsleder Jan Sørensens (1952-2013) banebrydende arbejde i korpset 1976-2013, indtil han blev ramt af en kræftsygdom. Bl.a. om indsatsen ved nogle af de store brænde i København, sidst ved branden på Frihedsmuseet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 16. okt. 2014

Er brandmænd "hverdagens helte"? Er det ikke dem og deres vi skal takke for at vores byer ikke går op i røg? Jan Sørensen er brandmand og bestemt også en af "hverdagens helte". Egner sig for brugeren der efterspørger en spændende biografi.

Jan Sørensen begyndte i 1976 på brandmands uddannelsen ved Københavns brandvæsen. Og dermed startede han en spændende og glorværdig karriere indenfor brandbekæmpelse, der skulle ende med et job som brandinspektør. Bogen beskriver, kronologisk, et arbejdsliv af den mere spændende karakter. Læseren hører endvidere om et uddannelsesforløb, der ender med en stilling som brandinspektør, samt en del røverhistorier der følger med jobbet. Selve bogen er udgivet i hardback kvalitet og indeholder enkelte fotos.

En ærlig og underholdende bog der fortæller om en travl hverdag i brandberedskabets tjeneste. Man får ikke kun historien om Jan Sørensen, men også en smule brandteori. Bogen er en meget personlig beretning, der beskriver en hverdag samt et virke indenfor brandbekæmpelse i Danmark. Man kan virkelig mærke at hovedpersonen "brænder!" for sagen, og han fortæller direkte og ligeud af posen.

Anden biografisk litteratur i denne retning der også kunne være interessant, er: Livet er så kort og man er så længe dødKøbenhavns Brandvæsen 325 år, eller Københavns Brandvæsen 325 årAnden biografisk litteratur i denne retning der også kunne være interessant, er: Livet er så kort og man er så længe død, eller .