Bøger / faglitteratur til børn

Brandmand


Beskrivelse


Beskrivelse af brandmandens arbejde, tøj, udstyr, brandbilerne og brandstationen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 28. apr. 2010

Som de øvrige, mange bøger i denne serie er de den nye, yngre læsers første møde med en fagbog. Den flotte billedside sælger bogen og den lette, men fagligt underbyggede tekst stiller nysgerrigheden. Kan anvendes i læsekurser, men henvender sig også til almindeligt nysgerrige børn.

Denne bog fortæller om brandmanden. Arbejdet, tøjet, udstyret, bilerne, stigerne, slangen, stationen, røgen, ilden, branden - og dermed også faren. Sågar katastrofen i New York berøres. Meget på syv siders tekst og ditto fotos, men præcist, effektivt og lærerigt. Dog også lidt sværere end vanligt. Den unge læser i 1. klasse må op på tæerne i læseprocessen, men formodentligt fastholder emnet og indholdet. Der kan hentes opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Der findes andre bøger om brandmænd, også for skolens yngre elever. De er dog alle billedbøger til oplæsning, og rigtig gode med flotte billeder i den sammenhæng, som fx. Det brænder, På brandstationen eller Reddere.

Bøger i serien Første Fakta er rigtig fine til de yngre læsere i 1.-2. klasse, der lige har knækket koden. For dem er denne serie ofte det første møde med fagbogen. Denne, om brandmænd, er som de øvrige i serien selvskreven i en varieret, nuanceret samling, både hvad angår målgruppe og emne.