Bøger / faglitteratur

Brasiliens forvandling : den nye stormagt bag facaden


Beskrivelse


Om Brasiliens aktuelle udvikling til stormagt og storøkonomi, og dets interne udfordringer i form af social ulighed, kriminalitet og korruption. Belyser temaer som økonomi, politik, religion, kultur og levevilkår i det moderne Brasilien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Per Månson

d. 25. apr. 2014

For alle med interesse for Brasiliens historie og især nutid og den kan naturligvis også bruges af mellemuddannelsernes opgaveskrivere.

Forfatteren er Latinamerika-korrespondent for Kristeligt Dagblad og Ræson, og han har base i Brasilien. Han er tidligere modtager af Kravlingprisen for journaliststuderende. Det er en traditionel opbygget grundig introduktion til et land med fokus på de seneste omvæltninger og perspektiver op til VM i fodbold i år og OL i 2016. Forhistorien bliver dog også grundig beskrevet. Bogen er meget velskrevet og vil kunne læses af alle interesserede. Den er godt illustreret med blandt andet en del af forfatterens egne fotos og afsluttes med tidslinje, faktaafsnit og grundig bibliografi. Eneste anke er enkelte sprog- og stavefejl.

I 2012 udkom Svend Roed Nielsens og Jacob Graves Sørensens Brasilien - en ny stormagt der er mindre og mere lærebogsagtig og naturligvis ikke kan være ført op til april 2013.

En glimrende introduktion til forståelse af en af de nye stormagter.


Jyllands-posten

d. 11. juni 2014

af

af

Per Nyholm

d. 11. juni 2014