Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bravo, Bella


Beskrivelse


Ellas hund Bella kan lave mange tricks. Sammen med Peter og hans hund Bella laver de en cirkusforestilling. De får nogle venner til at komme til forestillingen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2012

af

af

Karsten Boll

d. 11. maj 2012

Bravo, Bella og Kattens killinger er to begynderlæsningsbøger efter svensk forlæg til den første læsetræning i en ny serie Dyrevenner. Indholdsmæssigt skal bøgerne nok fange målgruppen, de 5-7-åriges interesse, og forsiderne ligeså.

I Bravo, Bella møder vi Ella, der har hunden Bella. Bella kan mange ting. Hun møder Peter, der også har en hund, der hedder Pelle. De to børn laver en lille cirkusforestilling med plakater, og de inviterer nogle venner til at se på. I Kattens killinger følger vi Maja og hendes kat, der skal have killinger. Handlingen strækker sig frem til, at killingerne begynder at løbe ude i det fri. En killing bliver væk, og alle Majas venner hjælper med at lede, og her møder vi Peter med hunden Bella, som er dem, der finder killingen. To søde hverdagshistorier for aldersgruppen. Sprogligt er der meget korte sætninger og teksten er dialogrig. Min eneste anke er lange ord til begynderlæsere, som ikke er markeret med delestreger. På hver side er der gode illustrative tegninger af forfatteren, der understøtter teksten indholdsmæssigt.

Der er mange gode læsetræningsbøger for begynderlæsere af fx Hans Chr. Hansen, Per Østergaard eller Per Gammelgaard. Disse to titler opbygger et univers, hvor personerne på sigt bliver involveret i flere af bøgerne.

Anbefales til begynderlæsningen bl.a. pga. det fine samspil mellem tekst og illustrationer.