Bøger / faglitteratur

Break the limits! : hip hop i Aalborg i 1980'erne


Beskrivelse


Om hiphoppens indtog i Aalborg i 80'erne. Indeholder interviews der beskriver hvordan det var at være hiphopper langt fra København.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 28. maj 2015

Langt fra Københavns stenbro og New Yorks gader blomstrede hiphoppen også i nordjyske Aalborg. I interviews fortælles om hvordan det var at være hiphopper langt fra København. Til interesserede i hiphop-miljøet i Aalborg i 1980'erne.

Hiphop kender ingen grænser, således nåede den også til Aalborg i 1980'erne. Denne bog er bygget om med interviews med de væsentlige personligheder inden for hiphop-miljøet i Aalborg. Alle interviews er bygget op efter næsten samme skabelon, hvor spørgsmål bliver stillet af bogens forfatter Ander Bak til de forskellige personer. Af de mere kendte personer der interviewes, er Carsten "Soulshock" Schack, en af dem fra miljøet der har drevet det langt og har en lang karriere som producer bag sig. Bogen er illustreret med fotos fra dengang og af den graffiti der blev malet i perioden.

En rigtig fin fortælling om personerne i Aalborgs hiphop-miljø. Man fornemmer tydeligt forfatterens store indsigt og kendskab til hiphoppen. For langt de fleste vil mange af historierne og personerne være ukendte, men lyttede man til hiphop og boede i Aalborg og omegn i perioden vil man kunne genkende flere af personerne.

Der er ikke lavet andre bøger om hiphop-miljøet i Aalborg, men bogen minder i stil om bøger som Nr. 1 - dansk hiphopkultur siden 1983Hiphop dér og Hiphop dérDer er ikke lavet andre bøger om hiphop-miljøet i Aalborg, men bogen minder i stil om bøger som Nr. 1 - dansk hiphopkultur siden 1983 og .