Bøger / skønlitteratur til børn / dark fantasy

Bree Tanners korte liv efter døden : en formørkelsefortælling


Beskrivelse


Bree Tanner er medlem af den nyfødte vampyrhær, som forbereder sig på angrebet på Bella Swan og Cullen-klanen. Men hun er også tørstig - efter blod!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 14. juni 2010

En sidehistorie til Formørkelse i Stephenie Meyers successerie. Bogen indgår ikke i rækkefølgen, men kan dog ikke stå alene. Forsiden er i samme layout som serien og kommer til at formidle sig selv. Målgruppen er især piger fra 13 år.

Forfatteren fortæller, at hun har skrevet om bipersonen Bree Tanner, fordi hun kom til at tænke på, hvordan historien ville se ud med Brees øjne. Bree tilhører de nyfødte og er en del af den mere utilpassede flok vampyrer, som ledes af Viktoria. Og i denne korte roman beskriver Bree, hvordan livet former sig for hende og resten af flokken i kældre og mørklagte huse, mens de venter på næste blodrus og styres med hård hånd af den udspekulerede Riley, inden de hidses op til opgøret med Cullen-klanen. Bree har gennemskuet Riley og forsøger at overleve i den voldelige flok ved at holde sig til to, hun stoler på. Men det ender ikke godt for hende, Selvom hun overgiver sig til Cullen-klanen. Handlingen beskrives mest i Brees tanker eller i dialoger, og bogen kræver koncentration af sin læser.

Charlaine Harris er et nyt bud på vampyrgenren herhjemme.

Der er nok ikke mange, som bed mærke i Bree, og muligvis er der også en del fans, som bliver lidt skuffede, for det er en meget mere dyster og barsk historie, som jeg selv læste med en mild grad af væmmelse. At læse om vampyrernes liv og tørst var som at læse om en flok junkier på jagt efter næste fix, og bogen mangler den romantik og beherskede sex, som præger resten af serien.


litteratursiden.dk

d. 14. juli 2010

af

af

Merete Trap

d. 14. juli 2010

Så er der nyt til alle Twilight fans! Er du vild med Bella, Edward og alle de andre fra Cullen-klanen? Så læs denne nye roman, der følger én af Cullen-klanens fjender Bree Tanner er vampyr. Hun ved i...