Bøger / faglitteratur

Brev til mine børnebørn : 14 kloge bedsteforældre deler livsglimt og familiehistorier


Beskrivelse


Barndomsanekdoter og erfaringer fra kunstnere, politikere, psykologer m.m. henvendt til børnebørn og andre bedsteforældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 8. nov. 2019

Barndomsanekdoter og lærerige erfaringer fra kunstnere, politikere, psykologer m.m. Henvendt til børnebørn og andre bedsteforældre. Indeholder skabelon til at skrive sine egne erindringer.

Ghita Nørby indleder denne samling af tekster fra 14 kendte danskere, henvendt til deres børnebørn. I forordet opfordrer hun til, at forældre og bedsteforældre deler deres familiehistorier med den yngre generation. Første tekst er en metaforisk tekst fra Elisabeth Gjerluff Nielsen til hendes barnebarn Ursula, om at fylde rygsækken med Ånd, Hånd og Bånd. Per Schultz Jørgensen afslutter sit bidrag med en liste af værdier, han giver videre til sine børnebørn. Lola Jensen inddrager gode råd om børneopdragelse i sin livsfortælling, og Bertel Haarder fortæller bl.a. om at være krigstidsbarn. Forskellige bidrag fra mennesker med forskellige holdninger, men med bedsteforældrerollen tilfælles. Sidst et noteafsnit til at videregive minder, erfaringer, gode råd og ikke mindst fortælle hvad børnebørnene betyder for en.

Livskloge og varme tekster fra folk man i mange år har kendt fra medierne. Især Lola Jensens bidrag, med det positive mantra "...men det gik jo godt alligevel", er skønt og lærerigt, mens andres er mere præget af deres barndomserindringer. Læsevenligt layout og sprog.

BørnebørnDe bedste (bedste)forældre har også anekdoter fra bedsteforældre til børn- og børnebørn. De bedste (bedste)forældre er en håndbog med gode råd fra to erfarne sundhedsplejerskerBørnebørn har også anekdoter fra bedsteforældre til børn- og børnebørn. er en håndbog med gode råd fra to erfarne sundhedsplejersker.Informationer og udgaver