Bøger / skønlitteratur / digte

Breve fra Sequals : digte


Beskrivelse


Digte om naturen, det nære og sanselige. En digtsamling, bl.a. inspireret af et ophold i det nordøstlige Italien, hvor digterens forhold til livet, døden og det eksistentielle bindes sammen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Henrik H Pedersen

d. 6. nov. 2018

Digte om naturen, det nære og sanselige. En digtsamling, bl.a. inspireret af et ophold i det nordøstlige Italien, hvor digterens forhold til livet, døden og det eksistentielle bindes sammen. For læsere af en traditionel naturbunden og klassisk lyrikstil.

Digter-jegets ophold i Sequals, i det nordøstlige Italien, giver anledning til refleksioner om de store og nære spørgsmål i livet, herunder selve digtningens betydning fx i bogens første tekst "Digtning er en lysdyb/men umistelig rigdom/der rækker ud/over sig selv og/ind i sindet". Så er tonen lagt, hvilket føres videre i bogens gennemgående stramt komponerede digte, som næsten alle rummer samme synstaks eller opstilling, kun afbrudt af blå tomme sider. Læseren møder meget sanselige digte om nærhed eller nærvær, naturen og store eksistentielle temaer om bl.a. tiden, døden, kærligheden og det erfarede liv. Lars Mønster (f. 1943) , debuterede i 1987 og har tretten digtsamlinger bag sig, heriblandt Haiku-digte.

Originale knivskarpe sanselige digte skrevet i en klassisk stil, som stemmer godt overens med bogens enkle tidsløse layout og design. Digte, som vil kunne læses af en bred skare af lyrikkendere.

Læsere af forfattere eller lyrikere som Peter Poulsen, Viggo Madsen, Inger Christensen og Knud Sørensen kunne også være interesseret i nærværende bog.


Kristeligt dagblad

d. 16. feb. 2019

af

af

Peter Stein Larsen

d. 16. feb. 2019