Bøger / faglitteratur / breve

Breve til livet


Beskrivelse


Debattørerne Ditte Giese og Anne Sofie Allarp har i et coronaramt 2020 skrevet sammen om livet som voksen kvinde i 40'erne. Det er der kommet en varm, bevægende og tankevækkende bog ud af om bl.a. børn, kærlighed og feminisme, men også om skilsmisse, kræft og dødsangst. Til alle, der vil være klogere på kvindeliv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 16. nov. 2020

Debattørerne Ditte Giese og Anne Sofie Allarp har i et coronaramt 2020 skrevet sammen om livet som voksen kvinde i 40'erne. Det er der kommet en varm, bevægende og tankevækkende bog ud af om bl.a. børn, kærlighed og feminisme, men også om skilsmisse, kræft og dødsangst. Til alle, der vil være klogere på kvindeliv anno 2020.

Ditte Giese og Anne Sofie Allarp kendte til hinanden professionelt, men havde aldrig lært hinanden at kende privat. De begyndte derfor at skrive sammen på mail i foråret 2020 for at komme tættere på hinanden. Deres mailkorrespondance starter samtidigt med corona rammer Danmark, og umiddelbart efter Ditte Giese har fået en kronisk kræftdiagnose. Men deres lange mailsamtale handler om meget mere end kræft og corona. De skriver om at være en voksen kvinde i 40'erne, og om hvordan deres liv har udviklet sig. Det handler bl.a. om politik, kærlighed, børn, skilsmisser, feminisme og dødsangst.

Det er en bevægende og tankevækkende bog. Man føler, man kommer helt ind under huden på de to forfattere. Det er ærlige og modige samtaler om at være kvinde i dagens Danmark, der er skrevet med humor og varme. De er ikke bange for at blotte, det der gør ondt - og heller ikke bange for at skrive det, de ved, kan være kontroversielt for andre. Fx deres syn på nutidens feminisme.

Minder om Maise Njor og Camilla Stockmanns Michael Laudrups tænderCharlie Hotel Oscar Kilo og Charlie Hotel Oscar KiloMinder om Maise Njor og Camilla Stockmanns Michael Laudrups tænder og .


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2021

af

af

Vicki Kragh Pedersen

d. 6. mar. 2021

En brevveksling mellem to kvinder, der har meget på hjerte og står ved deres holdninger. Når jeg læser bøger med breve, fremkalder det altid følelsen af at være en flue på væggen mellem to mennesker,...


Berlingske tidende

d. 5. dec. 2020

af

af

Pia Søltoft

d. 5. dec. 2020