Bøger / skønlitteratur / roman

Britt-Marie var her


Beskrivelse


Britt-Marie er 63 og forlader efter 40 års ægteskab sin mand. Hun ender i en lille flække, hvor hun trods sin bedrevidenhed og sit rengøringsvanvid falder til og faktisk gør en forskel.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 21. okt. 2014

Selv om man er 63 og har været gift i 40 år, er det ikke for sent at begynde forfra med det egentlige liv. Det er, hvad Britt-Marie gør i denne underholdende feel-good-roman, som især vil appellere til modne læsere.

Svenske Fredrik Backman (f. 1981) debuterede i 2013 med En mand der hedder Ove, som er blevet en stor læsersucces. Hans nye roman har også en kantet hovedperson, nemlig Britt-Marie, der i 40 år har været gift med Kent. Hun er blevet træt af at være husholderske for ham, for han værdsætter hverken hende, hendes rengøring eller hendes madlavning og ser ovenikøbet en anden. Britt-Marie rejser derfor fra ham og ender i den lille flække Borg, hvor stort set alt er lukket eller under afvikling, og fuld af fordomme og bedrevidenhed ender hun mod alle odds med at falde til. Ikke mindst hendes indsats for de unges fodboldhold gør en forskel både for hende og for de øvrige originaler i Borg, hvor der tilmed er amoriner i luften.

Tager man for store bidder, kan humoren blive for anstrengt, ligesom tonen kan forekomme både forurettet og kværulantisk. I mindre doser er "Britt-Marie var her" derimod underholdende og livsbekræftende læsning.

Livsduelige gamle mennesker er blevet et tema i mange svenske romaner fra de seneste år. Nævnes kan fx Sirile gentlemen søgesDen hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandtMed kup og kaffelikørEn mand der hedder Ove, Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Med kup og kaffelikør En mand der hedder OveLivsduelige gamle mennesker er blevet et tema i mange svenske romaner fra de seneste år. Nævnes kan fx Sirile gentlemen søges, og Med kup og kaffelikør En mand der hedder OveLivsduelige gamle mennesker er blevet et tema i mange svenske romaner fra de seneste år. Nævnes kan fx Sirile gentlemen søges, Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og En mand der hedder OveLivsduelige gamle mennesker er blevet et tema i mange svenske romaner fra de seneste år. Nævnes kan fx Sirile gentlemen søges, Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Med kup og kaffelikør .


litteratursiden.dk

d. 15. dec. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 15. dec. 2014

Skildringen af Britt-Marie og den lille flække Borg er fuldt på højde med forgængeren En mand der hedder Ove - underholdende, humoristisk, og rørende. 63-årige Britt-Marie er fra storbyen. Hun er gift...


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. nov. 2014


Weekendavisen

d. 31. okt. 2014

af

af

Birte Weiss

d. 31. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 3. jan. 2015

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 3. jan. 2015