Bøger / skønlitteratur / roman

Broderskabet


Beskrivelse


I december 1494 i Sverige opdager den nygifte godsejerinde, 16-årige Agnes, sin svigermors magiske dagbog, men hendes mand Alexander er i krig. Den sorte Pentagrams broderskab vil have fat i bogen og bortfører godsejer Alexander.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Inger Søndergaard

2007

Bogen er en 3. del af serien Blodbrødre og er skrevet til seriens utrættelige læsere: Unge og voksne fra 15 års alderen. Sprog, miljø- og persontegninger er skabelonagtigt og særdeles let at gå til for seriens læsere.

Saga Borg dækker over et forfatterkollektiv med egen hjemmeside www.sagaborg.se. Mens 4. del netop er udkommet på svensk, fortsætter Broderskabet med 3. del i dansk oversættelse den dramatiske fortælling i historisk ramme krydret med fantasy. Historien er konstrueret med striber af forviklinger, der efterhånden som de løses erstattes af nye intriger. Persongalleriet er større, end der er blevet plads til på siden i bogen, hvor det præsenteres, og det selv om bogen er let at læse vil det være svært for nye læsere at begynde med dette bind i serien. Omslaget, der signalerer ugebladsroman, passer fint til indholdet.

Der er mange dramatiske fortællinger i historisk ramme, men denne tåler alligevel ikke sammenligning med de fleste, da den historiske ramme udelukkende er kulisse for en velsmurt fantastisk fortælling, med de gode og de onde, deres kærlighed, længsel, blød porno, magi, magtbegær og vold.

Man fanges ind i denne verden og er rigtigt godt underholdt, mens man læser. Unge og voksne læsere vil længes efter næste bind på dansk Mon Agnes, der nu er gravid, bliver genforenet med sin Alexander?.