Bøger / faglitteratur / bagebøger

Brød & kager


Beskrivelse


Opskrifter på sunde og velsmagende brød og kager. Til alle opskrifter er der et afkrydsningsskema i henhold til De Danske Vægtkonsulenters kostprogram.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 12. sep. 2012

Henvender sig til medlemmer af De Danske Vægtkonsulenter og andre der gerne vil spise fornuftigt. Bøgerne fra DDV nyder en vis popularitet, og de der ønsker den vil selv spørge.

Inge Kauffeldt har skrevet en lang række af bøger om sund kost og levevis. Har som flere af de andre bøger i serien snarere karakter af et hæfte end en bog. Bogen indeholder et indledende afsnit om bagning og meltyper generelt. Derefter opskrifter på rugbrød, boller, kager etc. Forsiden præges af lækre boller og et brød, og giver en nostalgisk følelse. Layoutet inden i bogen er med billede på hvert opslag og to opskrifter i farvede bokse på modstående side. Billederne er fine, men opsætningen af opskrifterne virker en smule gammeldags. Som altid er der ernæringstabel og afkrydsning i forhold til DDV's kostprogram - det befinder sig dog bagest i denne bog, hvilket jeg synes er godt. Som altid skal man også lige vide, at der indgår DDV-produkter i opskrifterne, som ikke er kendt af alle. Opskrifterne er ligetil, og mange af brødene ser lækre ud. Der er dog meget få kager, og ingen af dem vækker min interesse.

Umiddelbart tænker jeg på Fromme fristelser fra 2001, som dog har fokus på kager og desserter. Desserter, bagværk og lidt mere til i serien Året rundt i det fedtfattige køkken har et lignede indhold.

Lille bog med især brød, som vil tiltale dem på kur og nok skal finde lånere.