Bøger / faglitteratur / bagebøger

Brød med bid i


Beskrivelse


Opskrifter med forskellige typer dej, hvor den specielle ælteteknik og metode til at bearbejde dejen er nøglen til let og lugtigt brød. Trin for trin vejledninger til velsmagende brød og søde sager.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Katholm

2008

Bagebogen er målrettet dem der har lyst til at videreudvikle deres hjemmebagte brød til lidt mere komplicerede brødtyper.

Forfatteren gennemgår hele bageprocessen og indleder med at forklare om redskaber og teknikker. Her beskriver han sin specielle ælteteknik og forskellige metoder til at bearbejde dejen, som gør brødet let og luftigt. Bogen viser med små fotografier de enkelte dele af ælteteknikken og fremstillingsprocessen. Her indgår også en "Slow bagning", der begynder med en langsom fremstilling af en surdej, som er vigtig for at få et mere naturligt brød med en dybere og mere sammensat struktur og smag. Desuden gennemgås opskrifter med forskellige slags gode meltyper fx speltmel, kastanjemel og kamutmel. Bogen slutter med opskrifter og fremstillingsmetoder på sødt brød fx croissanter og briocher og et register. Den er i et inspirerende layout og illustreret med store flotte farvefotografier af hjemmebagt lækkert brød.

Den franske forfatter er professionel bager i England, hvor han afholder efterspurgte brødbagningskurser. Denne bog supplerer hans første bagebog Bag selv brød (2006), som mere er rettet mod begyndere.

Inspirerende bagebog fyldt med forfatterens holdninger til og vejledninger om brødbagning derhjemme. Den vil tiltale den erfarne og moderne brødbager, der ønsker en langsom og grundig fremstillingsproces med surdej, for at bage Brød med bid i.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 28. jan. 2014

Der kommer en del gode bagebøger for tiden, og her gælder det endnu en af slagsen. Dog er den ikke ny, men kun en ny udgave og et uændret optryk af den udmærkede 1. udgave fra 2008. Kan bruges på alle biblioteker.

Richard Bertinet er fransk, men bor nu i England, hvor han er bager og slår et slag for det gode, hjemmebagte brød. Danske læsere kender ham for to bagebøger: Bag selv brød fra 2006, som især henvender sig til nye hjemmebagere, og så nærværende lidt mere avancerede Brød med bid i, hvor 1. udgave kom i 2008. Brød med bid i er en dejlig bagebog, der er god at få såvel forstand som inspiration af. Der indledes med et godt afsnit om bageteknik og Bertinets egen specielle måde at ælte på, derefter følger surdejens logik og opskrifter på en lang række spændende brød. Der er rustikke brød og lette brød, solide mørke brød og fine små kuvertbrød og mange flere, ledsaget af indbydende fotografier af såvel proces som det færdige resultat. En god og anvendelig bagebog.

Omslag og kolofon er nye, men ellers er 2. udgave helt identisk med 1. udgave. En fin bagebog, der har sin naturlige plads på bibliotekerne, hvor den kan komme i godt selskab med fx Halkens Den økologiske bager fra 2013, Meyers Bagebog fra 2012 eller Risgaards Hjemmebagt fra 2009.

God og anvendelig bagebog, der kan bruges på alle de biblioteker, der ikke i forvejen har et pænt eksemplar af den identiske 1. udgave fra 2008.