Bøger / faglitteratur / bagebøger

Brød : uden gluten, uden sukker, uden gær : LCHF


Beskrivelse


Opskrifter på burgerboller, knækbrød, tærtebunde, solsikkebrød, focaccia, baguetter m.m. bagt uden mel, sukker og gær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. jan. 2014

Bagebog for dem, der er på glutenfri kost eller slanker sig efter princippet om meget protein og ingen kulhydrater. Begge målgrupper vil tage godt imod den indbydende bog, som dog ikke kan anvendes, hvis man er overfølsom overfor æg.

Svensk forfatters 2. bagebog, men den 1., der er oversat til dansk. Opskrifterne er alle baseret på det vægtreducerende princip LCHF (low carb high fat), som stadig er mere udbredt i Sverige, men også meget benyttet herhjemme. Det svenske markeres i flere opskrifter, bl.a. den særlige smørrebrødslagkage og krydret julebrød. Der er opskrifter på mange slags brød, boller, knækbrød, pizza, tortilla mv. Der bruges både gængse og specielle ingredienser, som forklares i indledningen, der også beskæftiger sig med fordelene ved glutenfri kost. Også bagemetode og gode tips deles, så bogen virker nem at arbejde med. Farvefotos og lidt lille teksttype på mat papir.

Vi har efterhånden en del slankebøger om LCHF-metoden samt bøger om glutenfri mad, heraf flere med bageopskrifter. Denne adskiller sig ved ikke at fremhæve slankning, men sundhed og velbefindende som målet ved at spise glutenfrit, kulhydratfattigt og fedtrigt. I opskrifterne bruges rigtig mange æg, hvilket også er anderledes.

Pæn samling af opskrifter på brød og boller samt mad som pizza, tortilla mv. Alt er efter princippet LCHF (low carb high fat) og er glutenfrit, i dette tilfælde nævnt som en metode til at opnå bedre velbefindende. Vil blive udlånt til folk på slankekur og til allergikere/overfølsomme overfor gluten. Der benyttes dog æg i store mængder, hvilket lånerne bør være opmærksomme på.