Bøger / faglitteratur / opskrifter


Beskrivelse


Opskrifter på rugbrød, franskbrød, grovbrød, madbrød og morgenbrød, fx flutes, olivenbrød, focaccia, speltbrød, osteboller og rundstykker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 25. maj 2012

Til brød- og kagebagere, der gerne vil have ny inspiration.

Nyeste skud på stammen i serien: Værsgo, hvorfra der tidligere er udkommet bl.a.: Cocktails og Brunch. Nu er vi kommet til brød, og der er meget at komme efter. Her findes rugbrød i flere afskygninger, forskellige brød, flûtes og boller; alt sammen med brug af de mange forskellige mel- og korntyper, der er tilgængelige i supermarkederne. Sidste kapitel er sødt, salt og sprødt; et rigtigt kagehjørne. Så uanset om man er til grovbrød, hvedebrød, knækbrød eller kartoffelkiks, så er der bud på opskrifter til bagningen her. Bagest et overskueligt alfabetisk register. Alle opskrifter beskrives på en side, og der er mange inspirerende fotos imellem opskrifterne. Ved hver opskrift angives, hvor mange færdige boller etc. der bliver af den givne portion, derefter følger ingredienslisten og til sidst en enkel bagevejledning. Det behøver ikke at være besværligt at bage brød med de mange forholdsvis enkle opskrifter, der her er samlet. At bogen er skrevet af danske forfattere ses bl.a. på de forskellige rugbrødsopskrifter.

Forfatterne har flere kogebøger bag sig; den nyeste er: Gyldendals bagebog, 5. udg., 2010. Af nyere brød-bøger har vi bl.a.: Det gode brød : opskrifter fra Tartine Bakery, 2012; Brød - fra bagels til knækbrød, 2010 og Byens bedste brød : og andet godt fra ovnen, 2010.

En overskuelig og brugbar dansk brød-bagebog, der nok skal blive udlånt på bibliotekerne.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 25. feb. 2010

Anvendelig lille bog om brødbagning for alle - også nybegyndere.

Bogen rummer generelle opskrifter på rugbrød, franskbrød, grovbrød, madbrød og morgenbrød. Herunder findes også mere specielle og globale opskrifter på græsk olivenbrød, italiensk focaccia, osteboller med timian, kløbenboller og speltbrød. Alle opskrifter er illustreret med fine fotografier i farver af de bagte brød. Sproget i opskrifterne er klart, kort og konkret, og layoutet er enkelt og overskueligt.

Bogen er med i serien Gyldendals små kogebøger, der har bøger om fjerkræ, grøn mad, salater m.fl. Serien kan sammenlignes med en anden nyere serie God appetit! - nem og lækker mad, som den ligner. Tidligere udgaver er udkommet i serien Let og lækkert.

Denne bagebog er på grund af sit lille kvadratiske format mere egnet til privat brug hjemme i køkkenet end den er velegnet til biblioteksudlån.