Bøger / faglitteratur / bagebøger

Brødmanden og den lille brødfabrik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 18. okt. 2018

En brødrevolution er en nødvendighed, for at vi kan få gode næringsrige brød på bordet igen, og dette er bogen der viser vejen til at lave gode surdejsbrød og nyde processen undervejs. For voksne nybegyndere, såvel som garvede brødbagere.

Forfatteren har arbejdet med surdejsbrød i over 10 år. Han har drevet en velbesøgt brødforretning og sat sig grundigt ind i hvilke møllere, hvilke redskaber og maskiner og ikke mindst hvilke opskrifter, håndelag og indstilling, der er nødvendig for at lave de bedste og sundeste brød. Han mener, at de brød vi kan købe i supermarkeder og langt de fleste bagerbutikker er lavet af for dårligt mel og fyldt med alt for mange tilsætningsstoffer, som hverken er nødvendige eller gode for os eller brødets smag. Derfor opfordrer han i denne bog alle til at bage vores egne surdejsbrød, og han kommer med gode råd om alt fra udstyr til ælteteknikker.

Bogen fremstår grundig og ærlig. Der er kræset for udseende og kvalitet, og bogen er derfor gennemført med virkelig mange opskrifter, lækre billeder og kommentarer, der gør emnet levende og giver lyst til at prøve kræfter med surdejsmetoden.

Minder om Surdejsbrød, dog er nærværende bog mere omfattende i afsnittene om ælteteknikker og røremaskiner.