Bøger / skønlitteratur / roman

Brødrene Menthe


Beskrivelse


Roman om to brødre, der er hinandens modsætninger. Den ene er en festlig og udadvendt levemand, mens den anden er kedelig og ensom.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 20. maj 2015

Roman om to brødre, der er hinandens modsætninger. Den ene er en festlig og udadvendt levemand, mens den anden er kedelig og ensom. En letlæselig klassikerudgave, som alle romanlæsere vil nyde.

Peter Nansen (1861-1918) er ikke særlig kendt i dag, men han var en betydelig figur i det danske kulturradikale kulturliv, der kredsede omkring Georg Brandes. Romanen udkom for første gang i 1915 og skildrer to brødre, der begge er agtværdige jurister og advokater. De er af sind dog vidt forskellige. Den ene er en charlatan, der med højt humør bruger flere penge, end han har og snyder sig til resten, hvilket selvfølgelig ender galt. Det er en skændsel for den anden bror, der som højesteretssagfører fører en agtværdig tilværelse, dog helt uden glæde og kærlighed. Bogen indgår i serien "Danske Klassikere" og indeholder en stor artikel af Sten Rasmussen, der fortæller om romanens baggrund og dens modtagelse i samtiden. Bagerst en ordliste, hvor vanskelige ord og begreber forklares.

Brødrene Menthe er en fascinerende og gribende bog, der gør stort indtryk med dens evigtaktuelle budskab om forstillelse og bedrag. Bogens godt 100 sider gør den også overskuelig og lettilgængelig for fx unge studerende, der skal læse romaner fra forskellige perioder.

Her kan nævnes fx Herman Bang, Holger Drachmann, Emile Zola og Thomas Manns "Felix Krull".


Kristeligt dagblad

d. 18. jan. 2016

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 18. jan. 2016


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 29, nr. 3 (2015)