Bøger / skønlitteratur / roman

Brødrenes hemmelighed


Beskrivelse


En videnskabelig ekspedition i Grønland forsvinder. Jægersoldaten Peter Lassen bliver af PET sendt til Ilulissat med sin nye makker it-nørden Walter Kurek, for at rede trådene ud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 24. sep. 2019

En videnskabelig ekspedition i Grønland går helt galt. Jægersoldaten Peter Lassen bliver af PET sendt til Ilulissat med en ny makker for at rede trådene ud. Første del af ny spændingsserie med Peter Lassen og it-nørden Walter Kurek. Til læsere af danske spændingsserier.

Geologerne Niels Kenneth Ovesen og Kasper Hornvit leder en ekspedition, hvis officielle formål er at måle afsmeltningen af indlandsisen. I virkeligheden er Hornvit i ledtog med en skummelt mineselskab, som har opfanget at bjergmassivet "Brødrene" er spækket med værdifulde ressourcer. Da ekspeditionen forsvinder sammen med arvingen til en af Danmarks rigeste mænd, bliver Peter Lassen sat på sagen af PET, sammen med sin nye makker, den nørdede Walter Kurek. Det er Jakob Nørrs første spændingsroman. Han har tidligere udgivet den biografiske roman Australieren i 2012.

Der er fokus på underholdingen og ikke så meget på detaljerede personkarakteristikker i denne spændingsroman. Personerne er stereotyper; den usoignerede grønlænder, den fede auditør osv. Politikere er egocentriske og magtfuldkomne. Peter og Walters modstandere, den brutale Kokalov og den splejsede Jackie, er hovedpersonernes onde modsætninger. Walter-figuren står for bogens til tider ret vellykkede humor.

Pigen uden hud af Mads Peder Nordbo er en vellykket grønlandskrimi. "Brødrenes hemmelighed" når dog ikke samme niveau.