Bøger / faglitteratur

Broen til fagsproget : 32 idéer til at styrke sproget i alle fag


Beskrivelse


Praksisnær inspiration til tilrettelæggelse af en sprogudviklende undervisning, med præsentation af "Bromodellen", der kan bruges som ramme for planlægning og refleksion, samt andre konkrete idéer og værktøjer til faglæreren.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 29. aug. 2019

En rigtig god og meget praksisnær bog om sprogudviklende undervisning til lærerstuderende og lærere. Bogen kan bruges som inspirationskilde og opslagsbog.

Bogen er understøttet af undervisningsfilosofien High Challenge og High Support og indeholder idéer, aktiviteter og materialer, som kan bruges på tværs af fag og aldersgrupper. Bogen er baseret på "Bromodellen", der med sine 4 faser (hverdagssprog, introduktion til fagsprog, arbejde med fagsprog sammen og producere fagsprog) gør, at eleverne gradvist støttes i deres udvikling af fagsprog og nye fag-relaterede begreber. Bogen lancerer en række værktøjer fx "Sprogluppen" til at få øje på det sprog, eleverne skal udvikle.

Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog, og har mange velvalgte skabeloner, oversigter og figurer - mange af dem lige til at bruge. Der er også mange elevark fx Dartskiven, "Ord til placering og retning" og "Hvordan siger vi det?" Tænkekort fx omkring klassificering, er der ligeledes mange af. Hele layoutet og bogudstyret er gedigent, og egner sig godt til en opslagsbog som man tit har fat i.

Bogen kan relateres til Læseforståelse, der dog ikke er helt så konkret.


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 6 (2019)

af

af

Mette Anker

Årg. 67, nr. 6 (2019)