Bøger / skønlitteratur / roman

Brudekjolen


Beskrivelse


Krimi. Sophie vågner op til et mareridt med en lille død dreng ved siden af sig; hun må flygte fra - og for - sit eget liv, uden at vide at der er nogen der gennem længere tid har iscenesat netop dette.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 10. feb. 2016

Nervepirrende thriller om Sophies forvandling fra succesrig og lykkelig gift kvinde til nedbrudt nervevrag, der er ved at miste forstanden. Hun aner ikke, at hun er hovedperson i en ondsindet plan. Læs den, hvis du er til psykologiske, neglebidende dramaer.

Sophie vågner en morgen og befinder sig i et regulært mareridt: den 6-årige dreng, hun er barnepige for, ligger brutalt kvalt ved siden af hende. Under den efterfølgende flugt fra gerningsstedet, trækker hun et spor af døde efter sig, som hun intet kan huske om. Er hun syg, paranoid - eller udsat for bevidst nedbrydning? I løbet af kort tid er hun gået fra en glimrende karriere og lykkeligt ægteskab til sin nuværende ansættelse som barnepige - i ensom og konfus tilstand. Det lykkes hende at skjule sig, og i et kort klarsyn beslutter hun sig for at skifte identitet og navn i håb om at kunne finde forklaringer på, hvad og hvem der forfølger hende. Hun har brug for en mand til at beskytte sig!.

Djævelsk god, psykologisk spænding, der er elegant komponeret. Den franske forfatter formår at holde sin læser i en skruetvinge samtidig med at der liiiige er plads til den undren og tvivl, som ansporer læsningen og udfordrer realitetssansen. Velskrevet og sat med stor, læsbar sats.

Som psykologisk thriller kan den måle sig med, og går i lige linje fra, Patricia Highsmith og John Fowles til nutidige Rosamund Lupton, Paula Hawkins og Gillian Flynn.


litteratursiden.dk

d. 6. apr. 2016

af

af

Birgit Sloth

d. 6. apr. 2016

Spændingen holder lige til sidste side i Pierre Lemaitres mesterlige debutroman, der er angstprovokerende uhyggelig. En 38-årig kvinde arbejder som barnepige i Paris. Hun har tilsyneladende tidligere ...


Berlingske tidende

d. 11. mar. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 11. mar. 2016


Jyllands-posten

d. 25. juni 2016

af

af

Niels Lillelund

d. 25. juni 2016