Bøger / skønlitteratur / roman

Brudeskibet


Beskrivelse


I 1946 forlader mange unge kvinder Australien på skibet HMS Victoria for at slutte sig til deres engelske, næsten ukendte brudgomme. I en lille 4-mandskahyt slippes følelserne løs - både om det, der efterlades, og det, der venter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2006

af

af

Winni Thorup

d. 24. feb. 2006

En skøn (kvinde)roman som holder én fangen til sidste side. Jeg tænkte på Maeve Binchy, og kan se at den engelske presse udråber Jojo Moyes til en moderne Rosamund Pilcher. Det er forfatterens første bog på dansk, og som antydet befinder vi os i den absolut øverste ende af det som jeg næsten ikke nænner at betegne trivi. Vi får nemlig en fantastisk medrivende historie og vidunderlige, varme og psykologisk interessante personportrætter, eller rettere (og det er jo det som berettiger betegnelsen trivi) typer. Hvorom alting er, ejer romanen en suspence som holder helt til de allersidste sider. 650 australske krigsbrude afskibes i 1946 fra Australien til England og de engelske ægtemænd som gjorde tjeneste i Australien under 2. verdenskrig. De fleste blev gift i huj og hast og efter kortere tids bekendtskab. Skibet er således ladet med uvished, voksende ven- og uvenskaber mellem kvinderne, sexchikane og det der er værre fra nogle af besætningsmedlemmernes side, men også med en gribende og subtil kærlighedshistorie; om de to sårede skæbner får hinanden til allersidst, skal ikke røbes her. Historien om et brudeskib er autentisk, og man skal have et hjerte af sten og være uimodtagelig for en god historie for ikke at føle sig ualmindelig godt underholdt.


litteratursiden.dk

d. 29. sep. 2006

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 29. sep. 2006

Varm og gribende historie om de unge australske kvinder, der krydsede oceanerne for at blive forenet med de engelske soldater, de havde giftet sig med under 2. Verdenskrig. Året er 1946, og 2. verdens...


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2006

af

af

Else Cornelius

d. 8. apr. 2006


Jyllands-posten

d. 2. juni 2006

af

af

Anne Frandsen

d. 2. juni 2006


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2006

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 25. mar. 2006