Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Brudsikkert livsmod : 12 fortællinger om et liv med handicap


Beskrivelse


Livshistorier fortalt i ord og billeder af 12 forskellige mennesker, der lever med diagnosen osteogenesis imperfecta (medfødt knogleskørhed), og også af pårørende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2010

af

af

Alma Lind Jensen

d. 9. dec. 2010

For mennesker med diagnosen osteogenesis imperfecta, deres familier og venner, pædagoger og lærere og andre, der måtte komme i berøring med personer med dette handicap.

Osteogenesis imperfecta kaldes også medfødt knogleskørhed og forkortes i bogen (og her) OI. I modsætning til osteoporose forekommer det allerede tidligt i barndommen. Der findes forskellige former af sværere eller mildere fremtræden. Bogen gør kort rede for sygdommen, men hovedparten af bogen er beretninger fra mennesker med OI eller forældre til børn med diagnosen. Berit Landbo, der er initiativtager til bogen har selv en datter, men savnede information om, hvordan mennesker lever med tilstanden. Det har hun rådet bod på med bogen. Interviewsene er foretaget af Jesper Bækgaard Rosenquist, der er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Bogen er meget livsbekræftende, idet de 12 personer er udstyret med et gå-på-mod, der rigeligt opvejer de fysiske svagheder. Fortællingerne viser et bredt spekter aldersmæssigt og sygdomsmæssigt. De gode farvefotos passer fint ind i bogens ånd og budskab.

Medfødt knogleskørhed i Danmark, 2000 og Det spæde barn med Osteogenesis Imperfecta, 1996 er bøger, der findes rundt omkring på danske biblioteker. Bogen her supplerer disse med optimistiske fortællinger.

OI kan være særdeles invaliderende. De 12 fortællinger af og om mennesker med OI, dokumenterer at livet er værd at leve på trods af et alvorligt handicap. Til inspiration for andre.