Bøger / skønlitteratur / roman

Brudzonen : krimi


Beskrivelse


Krimi. En morder kaster skygger over solskinsøen Bornholm. Umiddelbart har mordene intet med hinanden at gøre, men alligevel fatter efterforsker Lars Bohn mistanke til en gammel sag, hvor bornholmere hjalp polske flygtninge under den kolde krig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2020

af

af

Christine Christensen

d. 30. juni 2020

En mand bliver fundet død under mistænkelige omstændigheder og Lars Bohn bliver sat på sagen. Samtidig forsøger Agnethe at hjælpe en alenefar med at beholde sit barn. For læsere af krimier, der holder af lokalkolorit og gode personportrætter.

Brudzonen er tredje, selvstændige bind i serien, "Agnethe Bohn", om den bornholmske præst Agnethe og hendes fætter; politiefterforskeren, Lars. I dette bind bliver en ung forsker fundet død i nærheden af Agnethes kirke. Det der fejlagtigt vurderes som uagtsomt manddrab viser sig snart at være overlagt mord og Lars involveres i opklaringen, selvom han stadig forsøger at forlige sig med sin kones død. Samtidigt rodes Agnethe ind i sagen om en ung alenefar, der kæmper for at beholde sit barn. En sag, der viser sig at have rødder tilbage til den kolde krig og de bornholmere, der hjalp polske flygtninge til Danmark. Både Agnethe og Lars får deres sag for i kapløbet om at udrede trådene inden flere menneskeliv går tabt.

Velskrevet og velkomponeret hverdagskrimi, der fokuserer på efterforskningen og de menneskelige relationer fremfor action og udpenslet vold. Bogen kan læses som en selvstændig krimi, men udbyttet bliver helt sikkert størst, hvis serien læses i rækkefølge.

Der findes mange krimier fra små danske lokalsamfund fx krimiserien med "Max Munk og Merian Takano", hvor Sort arv er nyeste bind.


Politiken

d. 30. juli 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. juli 2020