Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Brug din fantasi


Beskrivelse


Billedbog. Kanin keder sig, men så dukker en ulv op og foreslår, at de skriver en historie. Ulven opfordrer Kanin til at bruge sin fantasi, og det gør den især til sidst, hvor historien får en overraskende slutning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 21. nov. 2014

Sjov billedbog, der hylder fantasiens herlighed og viser hvor vigtig, den er, når en historie skal have en god slutning. Børn mellem 3 og 6 år vil leve sig ind i den og sikkert hvine af fryd.

Engelske O'Byrne udgav i 2013 billedbogen Haps!, hvor en krokodille hvirvler sig ind i "Den grimme ælling". Bogen her indeholder også klare referencer til et eventyr, nemlig Grimms "Den lille Rødhætte". Kanin keder sig, men så dukker en ulv op og forslår, at de skriver en historie. Kanin synes, at ulven har nogle store ører og øjne, men det har ulven gode forklaringer på. Ulven opfordrer Kanin til at bruge sin fantasi, men egentlig vil ulven gerne have, at historien er ligesom et bestemt eventyr, hvori der fx indgår en skov, en skurk og en helt. Til sidst jager ulven Kanin, og Kanin må bruge fantasien for at undslippe. En stor folde-ud-side gemmer på en overraskende slutning.

Bogen er en sjov blanding af et velkendt og elsket eventyr, fantasi og en nuttet helt. Dens legende tekst er god at læse op, og forskellige skrifttyper hjælper med at lægge trykket. Tegningerne er charmerende med mange fine detaljer. At den lille kanin snører den stygge ulv, er en god afslutning på fantasieventyret.

Udover O'Byrnes forrige billedbog minder den om Forwards Ulvens historie, der også har en sjov vinkel på "Den lille Rødhætte".