Bøger / faglitteratur

Brug dit enneagram : kender du typen? - coaching formidling


Beskrivelse


Introduktion til enneagrammet med teoretisk gennemgang af de ni enneagramtyper og mulighed for at bestemme egen type. Om hvordan enneagrammet kan bruges til personlig udvikling og i forbindelse med coaching, bl.a. af grupper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 31. jan. 2014

Enneagrammet er en metode til at karakterisere persontyper og bruges især i virksomheder, der arbejder med kommunikation og forståelse i personalegruppen, og er også nyttigt i private relationer. Bogen er den mest omfattende og uddybende samlede fremstilling af emnet og anvendelig som opslags- og arbejdsbog.

Den tætskrevne bog er skrevet i et dagligdags sprog og kommer ind på en meget bred vifte af aspekter ved enneagrammets persontypologi. De ni typer og undertyper beskrives på kryds og tværs med styrker, udfordringer, hensigtsmæssig kommunikation og meget andet. Der er skemaer mv. til at bestemme sin egen type efter en introduktion, og herefter kan man gå i dybden med forskellige vinkler på menneskers samspil og den enkelte types karakter og udfordringer. Fokus er især på arbejdsmæssige relationer.

Forfatterne arbejder med coaching og kommunikation og afholder mange kurser. Måske derfor har der løbende været behov for at revidere og udvide bogen, som nu er kommet i 4 udgaver siden 2007 (2. og 3. udg. er næsten identiske). Den er omskrevet og udvidet med et helt nyt afsnit på 52 sider. Der medfølger et rettelsesblad til sidehenvisninger. Vi har efterhånden en del bøger om emnet, men denne er fortsat den mest grundige.

4. udgave af den fortsat mest grundige håndbog til det persontypologiske værktøj, der bruges i mange sammenhænge, især på arbejdspladser, der arbejder bevidst med intern kommunikation og samarbejde. Bogen er væsentligt udvidet og redigeret, og i hvert fald 1. udgave bør kasseres, hvis man stadig har den på hylden.