Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Brun : fortællinger om at føle sig anderledes i Danmark


Beskrivelse


Tolv unge fortæller gennem digte, noveller, breve og personlige beretninger om, hvordan det er at føle sig anderledes i Danmark, hvad enten man er indvandrer, adoptivbarn eller bare føler sig anderledes.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Stine Veisegaard

d. 6. nov. 2018

Hvordan er det at føle sig anderledes i Danmark? Hør 12 unge fortælle om at være indvandrer, adoptivbarn eller bare føle sig anderledes. For unge fra 15 år.

Antologi med tolv bidrag af unge fra alle dele af det danske kulturliv, der har ophav i Asien, Afrika, Mellemøsten, Grønland eller i Danmark. Bidragene veksler mellem fortællinger i novelle-form, digte, brev til julemanden og personlige beretninger. Fælles er følelsen af at være fremmed, eller hvordan omgivelserne opfatter dem som anderledes. Blandt bidragene er Kristina Aamand ( Mødom på modeVeronika lyder som harmonika ), Rebecca Bach-Lauritsen ( Veronika lyder som harmonika ), debattøren Mary Tesfay m.fl. Hver fortælling indledes med en præsentation af bidragyderen. Undervejs små tegneserier, hvor Frei Huang beretter om, hvordan hun oplevede at komme fra Kina til Danmark. Antologien er redigeret af Christel Amundsen og Zakiya Ajmi, begge kendt fra b.la. børne- og ungdomsbøgerAntologi med tolv bidrag af unge fra alle dele af det danske kulturliv, der har ophav i Asien, Afrika, Mellemøsten, Grønland eller i Danmark. Bidragene veksler mellem fortællinger i novelle-form, digte, brev til julemanden og personlige beretninger. Fælles er følelsen af at være fremmed, eller hvordan omgivelserne opfatter dem som anderledes. Blandt bidragene er Kristina Aamand ( Mødom på mode ), Rebecca Bach-Lauritsen ( ), debattøren Mary Tesfay m.fl. Hver fortælling indledes med en præsentation af bidragyderen. Undervejs små tegneserier, hvor Frei Huang beretter om, hvordan hun oplevede at komme fra Kina til Danmark. Antologien er redigeret af Christel Amundsen og Zakiya Ajmi, begge kendt fra b.la. børne- og ungdomsbøger.

Utrolig velskrevet. Hver fortælling giver læseren et unikt indblik i følelsen af at være anderledes. Bogens styrke er de afvekslende indlæg, som er på et meget højt litterært niveau. Bogen vil kunne bruges af alle unge og voksne, da emnet er almengyldigt. Det er let at spejle sig i de følelser og oplevelser, som antologien kommer rundt om.

Kan sammenlignes med antologien Pære-perker-dansk, der har ni forskellige forfattere, både med og uden indvandrerbaggrund.


Politiken

d. 30. dec. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 30. dec. 2018


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 2 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 2 (2019)