Bøger / faglitteratur / kogebøger

Brunch


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. dec. 2010

Disse 2 nye titler i serien God appetit! - nem og lækker mad henvender sig til dem, som ønsker en lille nem og overskuelig kogebog.

Der findes 2 serier på dansk med små kogebøger om enkelte emner: med begyndelsestitlen : Spis godt og God appetit! - nem og lækker mad. Disse 2 bøger om brunch og sushi udkommer i sidstnævnte serie, som efterhånden tæller mere end 20 titler. Bogen om sushi indeholder en fortegnelse over nødvendigt køkkengrej, liste over ingredienserne og en vejledning i at filettere fisk, efterfulgt af en række opskrifter på forskellig slags sushi. I bogen om brunch præsenteres en lang række forslag til retter og tilbehør til brunch, lige fra de traditionelle retter som røræg med spinat, omeletter og pandekager med frugt, og så enkelte mere specielle som fx grillede figner. Opskrifterne i begge bøger er nemme at følge og der er indbydende fotos. I bogen om brunch nævnes hvor meget fedt og kj retten indeholder og hvor lang tid, det tager at lave retten.

Vi har i forvejen mange titler om sushi og brunch, begge emner er også dækket i serien med titelbegyndelsen Spis godt.

Serien er velkendt i bibliotekssammenhæng. Bøgerne er lette og overskuelige at bruge, og de er derfor også velegnede til begyndere. Omvendt kan de måske forsvinde i den store mængde af kogebøger.Informationer og udgaver