Bøger / faglitteratur / kogebøger

Brunch


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 10. sep. 2012

En livsstilskogebog om brunch som måltidet, der uformelt samler familie og venner. Fænomenet er slået godt an og ideer efterspørges af både yngre og ældre, men dette er langt fra den eneste bog om emnet. Bogens layout udtrykker den gode stemning, som man ønsker at opnå som brunchvært.

Forfatteren har boet tolv år i USA og det er herfra interessen for brunch og en del af opskrifterne stammer. For forfatteren er det vigtigt at gøre brunch til en oplevelse. Bogen består hovedsagelig af opskrifter, men der er også forslag til hvilken anledning, der vil være velegnet til en brunch, samt menuforslag til syv af dem. De fleste opskrifter får en personlig kommentar med og sammen med de mange stemningsfulde fotografier af brunchgæster og af New Yorks bygninger, giver det lyst til at læse bogen. Opskrifterne virker ikke helt gennemarbejdede, men de amerikanske opskrifter med nordisk tvist er nye og inspirerende. Der er opskrifter på drikke og forslag til champagne eller crémant, som normalt er en del af den amerikanske brunch. Dertil kommer maden, der spænder fra yoghurt og æg til spareribs og pandekager.

Opskrifter og ideer til brunch findes fx i Brunch til fridag og fest, mens opskrifter fra USA kan findes i Mit amerikanske køkken og Amerikanske kager.

En flot og inspirerende kogebog, som nok skal blive udlånt. Det er den amerikanske vinkel, der adskiller den fra andre kogebøger om samme emne.