Bøger / faglitteratur / øvelser

Bryd dine negative tankemønstre : der er andre veje at gå : forståelse og forandring af livsmønstre - en schema terapeutisk selvhjælpsbog


Beskrivelse


For at lære at gå andre veje i livet, bør man kende sine "gamle" veje. Metoden schema terapi anvendes i terapiforløb og til selvudvikling for voksne, der ønsker bedre forståelse og kontrol af følelser, tanker og adfærd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. juni 2016

For at lære at gå andre veje i livet, bør man kende sine "gamle" veje. Metoden schema terapi anvendes i terapiforløb og til selvudvikling for voksne, der ønsker bedre forståelse og kontrol af følelser, tanker og adfærd.

Bogen er blevet til i samarbejde med tyske og hollandske kliniske psykologer. Metoden schema terapi forklares gennem teori, eksempler og øvelser. Når en situation minder om noget fra ens opvækst, sættes man i et særligt "mode", der tager ens opmærksomhed og hindrer en mere hensigstmæssig reaktion. Bogen kan supplere et igangværende terapeutisk forløb eller anvendes til selvhjælp. Dens øvelsesark til udfyldning kan også downloades via forlagets hjemmeside. Ordliste bagerst.

Bogen er fyldt med nyttige anvisninger og illustrative eksempler. Men sproget er lidt knudret og medvirker til forvirring, bl.a. ved orddelinger som i "barne mode" eller begrebet "varme følelser", som i bogen betyder vrede/trods. Bogens sprogbrug kræver tilvænning for at få udbytte af den. Ordlisten er kort og ikke helt dækkende for de anvendte fagudtryk.

Emnet er før set benævnt skemafokuseret terapi i Jeffrey Youngs bøger SkematerapiKognitiv terapiLev med dine følelser og Kognitiv terapi. Metoden ligger meget tæt op ad gængs kognitiv adfærdsterapi. Her er Irene Henreitte Oestrichs forfatterskab meget anbefalelsesværdigt, desuden er Lev med dine følelser letforståelig og i øjenhøjde med læserenEmnet er før set benævnt skemafokuseret terapi i Jeffrey Youngs bøger Skematerapi og . Metoden ligger meget tæt op ad gængs kognitiv adfærdsterapi. Her er Irene Henreitte Oestrichs forfatterskab meget anbefalelsesværdigt, desuden er Lev med dine følelser letforståelig og i øjenhøjde med læserenEmnet er før set benævnt skemafokuseret terapi i Jeffrey Youngs bøger Skematerapi og Kognitiv terapi. Metoden ligger meget tæt op ad gængs kognitiv adfærdsterapi. Her er Irene Henreitte Oestrichs forfatterskab meget anbefalelsesværdigt, desuden er letforståelig og i øjenhøjde med læseren.Informationer og udgaver