Bøger / faglitteratur

Bryd vanen og nå dine mål


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2012

af

af

Lis Pedersen

d. 13. nov. 2012

Bogen henvender sig til mennesker, der gerne vil have hjælp til at bryde vaner og handlemønstre.

Torben Wiese har sin egen virksomhed, hvorfra han er coach, holder kurser og foredrag og skriver bøger, sidst Bøj fisken mens den er frisk : lev i nuet og nå større mål, 2009. I Bryd vanen og nå dine mål vil han gøre det klart for læseren, at forandring er et vilkår, der hele tiden er til stede i livet. Derfor må man acceptere den og udnytte den optimalt. Wiese skriver om, hvor svært det er at bryde indgroede vaner og hvorfor det er så svært. Og han giver en række råd om, hvordan man kan ændre på dette. Man skal lære at tænke positivt og at lade være med at blive stresset. Man skal have disse tanker med sig både på arbejde og i privatlivet. De sidste sider i bogen er øvelser, der skal hjælpe én videre. Bogen er velskrevet og i humoristisk sprog. De relativt få illustrationer er gode og overskuelige. Bogen sluttes med kilder. Det er 4. udgave af bogen, der udkom første gang i 2005.

Det er 4. udgave, og den er udvidet med nogle nye kapitler, og teksten er generelt rettet igennem, så sproget er mere nutidigt. Illustrationerne er også frisket op. Den gamle udgave bør derfor kasseres. Hos os har den mange udlån. Der er mange bøger om positiv tænkning, denne skiller sig ud ved sin realistiske tilgang til emnet.

Det er en velskrevet og velfunderet bog om et populært emne, som sagtens kan lånes ud.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2005

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. nov. 2005

Bogen bevæger sig ikke på et ubeskrevet område, men den udmærker sig ved en vis dynamisk energi i forfatterens underholdende og let forståelige peptalk til moderne mennesker om at turde tage initiativer og indgå i en løbende forandringsproces. Vi lever i en tempofyldt, foranderlig verden, der stiller store krav til tilpasningsevne, fleksibilitet og forandringsberedskab, og forfatteren ser vejen til succes i evnen til at bevare og udvikle værdifulde vaner og ændre eller helt udrydde begrænsende vaner. Hans påstand er, at vi som enkeltindivider eller på virksomhedsplan i mindst halvdelen af tilfældene ikke opnår vores mål pga. begrænsende vaner. Forfatteren har sit eget rådgivningsfirma, og det mærkes, at han har erfaring i at coache ledere og medarbejdere, men han belyser sine synspunkter med eksempler både fra erhvervslivet og privatlivet. Bogen er overskueligt opbygget. Efter en beskrivelse af, hvad der styrer vores adfærd, fokuseres på vanerne og deres indflydelse på tanker, følelser og handlinger, og derefter kommer forfatteren med praktiske anvisninger på, hvordan man kan ændre sine vaner og nå sine mål, bl.a. ved at lægge et handlingsskema med flere delmål.


Jyllands-posten

d. 30. dec. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 30. dec. 2012