Bøger / faglitteratur / biografier

Brygger for folket


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 200-året for J.C. Jacobsens fødsel.

Om grundlæggeren af Carlsberg-bryggerierne J.C. Jacobsen (1811-1887), der forenede det tilsyneladende modsætningsfyldte - at være patriot og globalist.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. sep. 2011

Målgruppen er de mange biografilæsere, som gerne læser om erhvervslivets store personligheder. Kan bruges som supplerende materiale til opgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Biografi skrevet i anledningen af 200 året for hovedpersonens fødsel. Forfatteren er journalist og har bl.a. også skrevet Bryggerens lærling : Povl Krogsgaard-Larsens erindringer. Hovedpersonen er J.C. Jacobsen (1811-1887). Den navnkundige Jacobsen som grundlægger Carlsberg. Forfatteren understreger bl.a. i sit forord: "Det har ikke været denne bogs mål at fremlægge banebrydende nyt biografisk stof om bryggeren. Dertil har vi historikere og andet godtfolk. Målet har været at tegne et portræt af J.C. Jacobsen, hvor bryggeren og hans liv er sat ind i en sammenhæng, der forhåbentlig forekommer relevant og aktuel i dag." Og netop aktualiteten fanger mig med det samme, når bryggeren fra 1800-tallet i første afsnit "En bryggers begyndelser" nævnes i sammenhæng med noget så moderne som "corporate social responsibility". Han tænker ikke blot på at skumme øllet og tappe profitten. Blandt de mange tillægsord om bryggeren i bogen er også patriot, patriark og kosmopolit. Og bogens 7 kapitler fortæller bl.a., hvordan J. C. Jacobsen er optaget af sammenhængskraften i samfundet.

En klassisk biografi er Glamanns Bryggeren : J.C. Jacobsen på Carlsberg, men dette nye portræt supplerer fint.

Et bredt anvendeligt, nuanceret og velskrevet portræt der vil finde læsere på de fleste biblioteker.


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2011

af

af

Torben Weirup

d. 26. aug. 2011


Kristeligt dagblad

d. 1. sep. 2011

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 1. sep. 2011


Berlingske nyhedsmagasin

d. 21. sep. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 21. sep. 2011